Tosya Meslek Yüksekokulu Hedefine Ulaşıyor

featured

Tosya Meslek Yüksekokulu Hedefine Ulaşıyor

Tosya Meslek Yüksekokulu’na ek yerleştirmeden 162  kontenjan

2011-2012 eğitim öğretim yılına 83 öğrenci ile başlayan Tosya Meslek Yüksekokulu ek yerleştirmeden 162 öğrenci bekliyor. İlk yılında iki bölümle  eğitime başlayan Yüksekokul  elektrik programına öğrenci alımının durdurulması ile tek bölüm olan muhasebe ve vergi uygulamaları bölümüne öğrenci alımı yapılmış ve yerleştirme sonucunda 12 öğrenci kayıt yaptırmadığından iki yılda okulun toplam sayısı 83 e ulaştı.

İki yeni bölüm 150 öğrenci

Yüksekokul yönetimi tarafından senatoya teklif edilen programlardan 6 tanesi kabul edilerek YÖK’e sunuldu. 2011-2012 eğitim yılı için yerleştirme kılavuzunda yer almayan bölümlerden iki tanesi ek yerleştirme kılavuzunda yer aldı.  Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ve Mobilya Dekorasyon Programlarına öğrenci alınması YÖK tarafından onaylanarak iki bölüme toplamda ek yerleştirmede 150 kontenjan verildi.

Türkiye’de sayılı program

Tosya Meslek Yüksekokulu’nda açılan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi  bölgemizde sadece Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde bulunuyor, normal öğretim olarak 40 kontenjan verilmiş ve programın ikinci öğretimi bulunmuyor. Türkiye Genelinde sayılı olan programda doluluk oranı %90 ların üzerinde. İkinci öğretimi de bulunan programın Tosya Meslek Yüksekokulu’ndaki kontenjanı  toplam 100 kişi.

Okul kampus görünümünü alacak

 Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız, ‘’ Türkiye’de sayılı , bölgemizde tek olan bölümlerden olan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı okulumuzda açıldı. iş sahası geniş olan programa katılım bekliyoruz. Öğrencilerin programı tercih etme sebeplerinin başında iş imkanı geliyor ve revaçta olan bölümler tercih ediliyor. Tosya ağaç sanayi bölgesi. Aynı zamanda Mobilya ve Dekorasyon Programı da açıldı buraya da ek yerleştirmeden 50 öğrenci alacağız. Kapı sektörü gelişmiş. Mezun olan öğrencilerimiz rahatlıkla iş bulabilecekler’’dedi.   

İlk eğitim yılında çevre düzenlemesi  yapılmadığından çamur içinde kalan okul bahçesine mıcır atılmış ve yol genişliğinde kilitli parke taşı döşenmişti. Peyzaj projesinin hazır olduğuna dikkat çeken okul müdürü  Akyıldız, ihale sürecine gelindiğini, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağını söyledi.  Çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra  Tosya Meslek Yüksekokulu’na kampus görünümü verilecek. Ahmet Çataloğlu

 

 

Tosya Meslek Yüksekokulu Hedefine Ulaşıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!