Tosya Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecanı

featured

Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler okuldan mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Saat 14.00 te yapılan mezuniyet törenine Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm Özgün Yapağı, MHP Tosya İlçe Başkanı Dündar Özurgancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Karakaş, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Firuze Soyak, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Baş, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını okul müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakçı yaptı. Okul hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kaymakçı konuşmasında; “2019 mezuniyet programımıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Şimdi şunu söylüyoruz hepimiz; Tosya’ya gelen de ağlar, giden de ağlar. Gelirken ya haritada bunun yeri neresiydi, biz bu ilçeyi nerden bulacağız diye ağlarsınız. İki yıl gibi kısa bir müddet içersinde güzel dostluklarınız olur, arkadaşlıklarınız olur, birlikte paylaşımlarınız olur ondan sonra bu defa geri giderken ağlarsınız. Dolayısıyla bugün aslında bi ağlama matem günü değil de bizim açımızdan sizleri yolcu etmenin gurur gününü yaşamakla birlikte ayrılmanın da hüznünün olmuş olduğu bi gün benim açımdan da” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “Sözlerimi çok fazla uzatmak istemiyorum. 2013 yılında bende sizler gibi Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesinden mezun oldum.  Sizlerden istirhamım ideallerinizden vazgeçmeyin. Memleket sevdalısı memleketi düşünecek şekilde kendinizi yetiştirin” dedi.

Törende konuşan Kaymakam Deniz Pişkin; “Yüksekokulumuza teşekkür ediyorum. Gerçekten Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu diğer coğrafyalardan farklı olarak Tosya’yla çok entegre olmuş, bizimle ciddi işbirliği bir mesai içersinde güzel çalışmalara imza atmış hem şehirle alışverişi fazla, hem şehre kültürel anlamda kattıkları çok değerli olan bir yüksekokul. Bu profilinden dolayı Yüksekokul müdürümüzü ve onun çok değerli çalışma arkadaşlarını akademisyenleri herkesi kutluyorum.  Ve ikinci olarak ailelerimize seslenmek istiyorum. Kıymetli ailelerimize temennim şudur; Rabbim hepinize evlatlarınızın bugünden bundan daha güzel daha mutlu günlerini görmeyi nasip etsin” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin temsili diplomaları protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından verildi.

Okul ve bölümde ilk üçe giren öğrencilere plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Yaş kütüğüne plaketin çakılmasının ardından mezun öğrenciler adına konuşan Şeyma Ektaş; “Üniversitemizin 2018 2019 mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sevgili aileler bu günün bir diğer kahramanı da sizlersiniz. Geçtiğimiz tüm zorluklarda girdiğimiz sınavlarda her zaman en büyük destekçimiz oldunuz” dedi.

Öğrenciler hep birlikte Öğretim Görevlisi Mehmet Karamanoğlu öncülüğünde mezuniyet andını okudu ve keplerini havaya atan öğrenciler okuldan mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Tosya Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Heyecanı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!