Tosya Müftülüğü’ne Basri Bektaş atandı

featured

Diyanet İşleri Başkanlığı il ve ilçe müftüsü kararnamelerini yayınladı. Kararname kapsamında İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz Sakarya il Müftü yardımcısı olarak atanırken Sinop Ayancık İlçe Müftüsü Basri Bektaş Tosya Müftüsü olarak atandı.

Açıksöz Gazetesi olarak önümüzdeki günlerde Tosya Müftülüğü’nde görevine başlayacak olan Başri Bektaş’a hoş geldiniz der yeni görevinde başarılar dileriz.  

Basri BEKTAŞ kimdir?

1968 Ordu/Korgan doğumlu olan Basri BEKTAŞ İlkokulu köyünde İmam Hatibi 1989’da İstanbul İmam-Hatip Lisesinde bitirdikten sonra İstanbul’un çesitli semtlerinde ve Ordunun Korgan ilçesinde vekil ve fahri İmam Hatiplik ve Kuran Kursu hocalıkları görevlerinde bulundu. 1992’de Şırnak İli Silopi İlçesinde İmam Hatip olarak Resmi görevine başladı. Bundan sonra sırasıyla Samsun Bafra Samsun Merkez Köylerinde İmam-Hatiplik görevlerinde bulundu. 1995 yılında Samsun Ondokuz Mayıs İlahiyat Fakültesini kazanıp 2001 yılında mezun oldu. Fakülteyi okurken arada Askerlik görevini de yerine getiren Basri BEKTAŞ daha sonra Konya Selçuk Eğitim Merkezinde ihtisas yaptıktan sonra Sinop ili Boyabat ilçesine Vaiz olarak atandı. Buradaki üç yıllık Vaizlik görevinin akabinde 20.11.2006 da Erzincan’ın Kemaliye ilçesine Müftü olarak atandı. 20.11.2009 tarihinden itibaren de Ayancık Müftüsü olarak göreve başlayan müftümüz, evli, iki kız ve bir oğlan olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Tosya Müftülüğü’ne Basri Bektaş atandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!