Tosya MYO İkinci Yıla Altı Yeni Programla Girmelidir

featured

Tosya MYO İkinci Yıla Altı Yeni Programla Girmelidir

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemine iki program ve 49 öğrenci ile başlangıç yapan Tosya Meslek Yüksekokulu, ikinci yıla YÖK tarafından onaylanan altı yeni program ile başlangıç yapmayı düşünüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan ÇELEBİ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Yüksekokul Yönetimimiz ikinci yıl açmak üzere hazırlamış olduğu 9 yeni program teklifini 23 Kasım 2010 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına sunmuştur. 04 Şubat 2011 tarihinde yapılan Üniversite Senatosu toplantısında teklif edilen 9 programdan 6’sı onay almıştır. 02 Mart 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesince Yüksekokulumuzun teklif etmiş olduğu 6 yeni program teklifi YÖK tarafınca da onaylanmıştır. Tabii konu bununla bitmemektedir. Onay alan programlara öğrenci alabilmek için öğrenci alımına ilişkin ikinci tekliflerin hazırlanması gerekmektedir. Bu konuda YÖK’ün kriterleri fazlasıyla ağırdır. Bizi bu konuda en fazla uğraştıran madde, YÖK mevzuatında yer alan:  Yükseköğretim kurumlarının meslek yüksekokullarına öğrenci alımı tekliflerinin değerlendirilebilmesi için programda alanında kadrolu en az 3 öğretim görevlisi, bu öğretim görevlilerinden en az bir tanesinin yüksek lisans mezunu olması gerekmektedir’ ifadesidir. Dolayısıyla onay almış programlara öğrenci alınabilmesi için öncelikle Öğretim Elemanı alınması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa SAFRAN Bey ile de görüşülmüş olup, Tosya Meslek Yüksekokulu ve Tosya halkının da talepleri göz önüne alınarak onay alan 6 programdan en az 3’ünün açılması yönünde azami gayret sarf edilmektedir” dedi.

Açıksöz Gazetesi olarak, hemşerilerimizden Meslek Yüksek Okulu bağlamında gazetemize ulaşan beklentiler; açılan programların en aktif biçimi ile hayata geçirilmesi dileğimdir. Bu konuda Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın Mustafa Safran’ın da bu beklentilerimizi boşa çıkarmayacak teşebbüslerde gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyoruz. Yeni açılan Meslek Yüksek Okulumuzun, daha bu gelişim devresinde kaderine terk edilmişlikle açıklanabilecek bir pozisyona düşürülmesinin önüne geçilmesi ve öğrenci alımı için tüm imkan ve kapıların zorlanması dileğimize olumlu karşılık bulacağımızı umuyoruz.

Tosya MYO İkinci Yıla Altı Yeni Programla Girmelidir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!