Tosya MYO’da Kene Semineri Verildi

featured

“ Keneler Vücuttan Çivi çıkarır gibi çıkarılmalı”

Özellikle kırsal alanlarda artan kene vakaları yetkilileri harekete geçirdi. Kene ısırması sonucu meydana gelebilecek  hastalıklar,  kene vücuda yapıştığında nasıl çıkarılması gerektiği gibi , Hastalık belirtileri gibi  konularda verilen Seminerlere bir yenisi de dün Tosya Meslek Yüksek Okulu’nda eklendi.

Tosya MYO  konferans salonunda yaklaşık 45 kişinin katılımında Devlet Hastanesi Hemşiresi Bedriye Demirtaş tarafından bilgilendirme semineri verildi.

Seminerde keneler aracılığıyla bulaşan  Kirim-Kongo Kanamali Ateşi hakkında bilgi verildi.

Demirtaş Konuşmalarında şunlara değindi. “Kırım-Kongo Hemorajik Ateş (KKHA),keneler tarafından taşınan Nairovirüs isimli bir mikrobiyal etken  tarafından neden olunan ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden hayvan kaynaklı bir enfeksiyondur. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen, bu enfeksiyonlarda ölüm oranları hala yüksektir.” Dedi.

Ayrıca Demirtaş kenelerin Nerelerde bulunacağı, nasıl tanınacağı,risk altında olan bölgeler konusunda da katılımcıları bilgilendirdi. Demirtaş “ Kenelerin Vücuda yapışmamış olanları dikkatlice toplanıp öldürülmeli, yapışanlar ise kesinlikle ezilmeden, üzerine kimyasal madde dökülmeden ve kenenin ağız kısmı koparılmadan, bir pens ya da cımbızla sağa sola oynatarak, çivi çıkarır gibi alınmalı” dedi.

Tosya MYO’da Kene Semineri Verildi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!