Tosya OSB`de kamulaştırma çalışmaları sona erdi

featured

Tosya OSB`de kamulaştırma çalışmaları sona erdi

Tosya ilçesi Organize Sanayi Bölgesi tarafından 2010 yılında başlatılan kamulaştırılma çalışmaları sona erdi.

Tosya Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Maliye Bakanlığı hazinesine ait 280 bin metrekare arazi Tosya Organize Sanayi Bölgesi adına bedelsiz olarak tescil edildi.

Kastamonu ili ve Tosya ilçesi 2004 yılında yürürlüğe giren teşvik kapsamında yer aldığından dolayı, 780 bin TL tutarındaki hazine arazisi Tosya Organize Sanayi Bölgesine hazineye hiçbir bedel ödemeden kamulaştırılarak Tosya OSB`deki kamulaştırma çalışmaları sonuçlandırıldı.
Tosya Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Nihat Küçükkasap, yaptığı açıklamada, “Tosya Organize Sanayi Bölgesi, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş`ın göreve geldiği günden buyana şahsının yakından ilgilendiği en önemli projeler arasında yer alıyor. Tosya ilçesindeki istihdam ve ekonomik anlamda büyük beklentilerin olduğu projenin OSB`de fabrika ve imalathane kurmak isteyen yatırımcılardan talep toplama aşamasına geçildi“ dedi.
Toplanan taleplere göre, Tosya OSB`nin alt yapı ve diğer projelerin şekillenmiş olacağını ifade eden Küçükkasap, “Toplam 63 hektar arazi üzerine kurulacak olan Tosya OSB daha da genişlemeye müsait bir alanda ve tarihi İpek Yolu üzerindeki D-100 karayolu kenarında yer almaktadır. Bu özellikleri nedeni ile sanayi yatırımları konusunda cazibe merkezi olmasına kesin gözüyle bakılan Tosya OSB, diğer yatırımcılarını da bekliyor. Tosya OSB`de yapılacak olan elektrik, su, imar planı, kanalizasyon ve parselasyon projelerinin 2011 yılı Haziran ayında bitirilmesine ve buna müteakip alt yapı inşaatı çalışmalarına başlanılması hedeflenmektedir. Alt yapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından 2011 yılı Temmuz ayında, yatırımcılardan toplanan taleplere göre, yatırımcılara arsa tahsisi yapılacak ve isteyen yatırımcılar fabrika kurma çalışmalarına başlayabilecekler“ diye konuştu.

Tosya OSB`de kamulaştırma çalışmaları sona erdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!