Tosya Pirincine Patentte Sona Gelindi

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yetişen pirinç çeşitlerine patent almak için yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Ulusal ve uluslararası alanda lezzeti ile tüketiciler tarafından yoğun ilgi gören Tosya’da üretilen pirinç çeşitlerine, patent almak için yapılan çalışmalar kapsamda ikincisi  Tosya Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen toplantıya,Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken,Tosya İlçe Tarım Müdürü Ali Gümüş ve Tosya Belediye Kültür Müdürü Erdal İpoğlu katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada,Tosya’da binlerce kişinin direkt veya dolaylı olarak geçim kaynağı olan ve Tosya’nın tanıtılmasına çok büyük katkılar sağlayan Tosya’da üretilen pirinç çeşitlerine patent almak için yapılan çalışmalarda sona gelindiğini  ifade eden Kaymakam Türköz,

ATATÜRK TALİMAT VERMİŞTİ

”Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin ilk çeltik fabrikasının Tosya’mıza kurulması için 1925 yılında talimat vermiştir. Bu talimatlar doğrultusunda, Almanya’dan İnebolu limanına, oradan da binek hayvanları ile Tosya’mıza getirilen pirinç fabrikasının en büyük parçası olan Lokomobili, vatandaşlarımız bayram edası ile karşılanmıştır. Kendi enerjisini kendisi üreten bu fabrikanın açılışını bizzat Mareşal Fevzi Çakmak yapmıştır. Bu tarihsel olaylar, Türkiye  genelindeki Tosya pirincinin tarihi değer ve önemini en güzel şekilde ortaya koymaktadır”dedi.

TOSYA’NIN BEYAZ ALTINI

Tosya pirincinden yapılan yemeklerin eşsiz bir lezzete sahip olduklarını belirten Türköz,”Tosyalı üreticilerin ‘Beyaz Altın’ dedikleri,Devrez Çayı kenarında ki bereketli topraklarda yetişen Tosya pirinci, lezzeti ile diğer pirinçlere oranla çok daha farklı. Tosya pirinci, yetiştiği coğrafya avantajlarını da arkasına alarak, özellik, kalite ve lezzet açısından kendine has bir marka olmuş. Bizlere atalarımızdan  miras kalan, bizlerinde çocuklarımıza bırakabileceğimiz  en değerli miraslarımızın başında gelen Tosya pirinç çeşitlerine patent almak için çalışmalar yapıyoruz. Tosya’da yetişen ve hepsi birinden lezzetli pirinç çeşitlerine  patent almak için  yaptığımız çalışmalarda müracaat aşamasına geldik. İnşallah en kısa süre içerisinde bu lezzet tanelerine patent alarak Tosya pirinci ismini kalıcı ve resmi bir hale getireceğiz”diye konuştu.

(MU-

 

Tosya Pirincine Patentte Sona Gelindi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!