Tosya Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde düzenlenen yağlı güreşlerin başpehlivanı Fatih Atlı oldu.

12-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 22. Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali kapsamında Anadolu’nun Kırkpınarı diye tabir edilen Tosya Yağlı Güreşleri Tosya Er Meydanında yapıldı.  Güreş severler sabahın erken saatlerinden itibaren tribünleri doldurmaya başladı.

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği Tosya Yağlı Güreşlerinde  selamlama konuşması yapan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, katılımcılara hoşgeldiniz dileklerini ileterek iyi bir güreş organizasyonu sunmaya çalıştıklarını söyledi.  Halkın teveccühünün çok fazla olduğunu n altını çizen Başkan Kavaklıgil, yiğitlerin Tosya er meydanına çıktığını söyledi.  Suriye’nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekatı için de Başkan Kavaklıgil, “memleketin yiğitleri de Suriye’nin kuzeyinde harekata devam ediyor. Bu yiğitlerimiz oldukça memleketimizin sırtını yere getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin inşallah askerimizi zaferle  döndürsün” dedi.

Tosya yağlı güreşlerinde selamlama konuşması yapan Kaymakam Deniz Pişkin de halkın ata sporumuz yağlı güreşlere teveccühünün çok fazla olduğunu belirterek Tosya Er Meydanında 500 pehlivanın kol bağladığını belirtti. Kaymakam Deniz Pişkin, Barış Pınarı Harekatının zaferle sonuçlanması için dua ettiklerinin altını çizerek kahramanlığın ve yiğitliğin sadece Türk Milletine has bir durum olduğuna dikkat çekti.  Katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileten  Kaymakam Deniz Pişkin, er meydanında güreş tutan pehlivanlara başarılar diledi.

Alkışlar eşliğinde er meydanına çıkan pehlivanlar kıran kına mücadele etti.  Baş pehlivanların er meydanına çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen güreş severler pür dikkat baş pehlivanların güreşlerini izledi. Akşam saatlerine kadar devam eden yağlı güreşlerde başpehlivanlık finaline kilitlendi.

Toplam 32 başpehlivanın kol bağladığı Tosya er meydanında finalde Fatih Atlı rakibini tuşla yenerek Tosya Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.  Başpehlivanlığı alan Fatih Atlı Tosya Yağlı Güreşlerinde iki altın kemer alan başpehlivan oldu.  Atlı aynı zamanda altın kemerle birlikte altın madalyanın sahibi oldu.

Madalya Töreni Düzenlendi

Başpehlivanlık güreşlerinin sona ermesinin ardından madalya töreni düzenlendi.

Tosya Yağlı Güreş Organizasyonu tarafından verilen altın kemer ile birlikte 2020 Tosya Güreş Ağalığını alan Güreş Ağası Alaattin Doboğlu tarafından altın kemer verildi.  Tosya Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı’ya madalyasını Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz verdi.

Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Tosya Yağlı güreşleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, “gördüğünüz gibi gayet güzel bir hava vardı, güzel bir ortam vardı, güreşler gayet güzeldi. Güreşlere ilgi oldukça iyiydi. Böyle milli birlik ve beraberliğimize daha fazla ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde burada bu etkinliğin yapılmış olması gerçekten anlamlıydı. Ben kazanan güreşçilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese tebrik ediyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum. Sağ olun” dedi.

Tosya Yağlı Güreşlerine Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, protokol üyeleri, siyasetçiler, STK temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.

Tosya Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!