Tosya’da 15 Temmuz Ruhu

featured

Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

İlçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen programa; Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Savcısı Emre Şükrü Acar, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, protokol üyeleri, siyasiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama etkinlikleri ilçemiz Cumhuriyet Meydanında saat 20.00’de başladı. Tosya Halkının yoğun katılım gösterdiği 15 Temmuz kutlama etkinlikleri Tosya Ahi ve Yaren Derneği Mehter Takımı gösterisi ile başladı.

Mehteran gösterisinin ardından Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.  Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için dua edildi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Osmanlı devletinin gücünün kaybedesinden sonra Devletimiz ve milletimiz üzerinde gizli ve açık türlü entrika ve oyunlar kurgulanarak uygulanmaya başlamıştır. Pek çok ihanetlere büyük Türk milleti bu seferde Allah ve hizmet kılığına bürünerek milletin kendi evlatlarını kendi topu tüfeğiyle halkımızı  halkın oyuyla seçilmiş hükümeti düşürerek devleti ele geçirmek isteyenlerle yüzleşmek zorunda kalmıştır. Hak hukuk diyerek en büyük haksızlığı ve hırsızlığı yapan bu haşhaşi zihniyeti çevirdikleri dolaplarla kutsal dinimize alet etmişler tasmaları beyneminel teröristlerce tutulan bu hainler yıllarca yürüttükleri gizli ve sinsi çalışmalar sonucunda devletin kılcal damalarına kadar sızmışlardır. 15 Temmuz 2016 da devleti temellerinden ele geçirmeye çalışmışlardır. 15 Temmuz gecesi 80 milyonun geleceği çalınmaya çalışılmıştır. Milli iradenin kutsal tecelligahı Milli meclisimiz bombalanmış asker kılıklı eşkıyalar milletin sokaklarında sivil halkın üzerine ateş yağdırmışlardır. Ve bir çağrı 80 milyonun silkinmesine yetti.  Devletin başı başkomutan Reisi Cumhur Türkiye’nin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan halkını darbecilere karşı direnmeye çağırıyordu. Bu çağrı anında yankı buldu.

Özgürlüğümü elimden alamazsın diyen tanklalara kafa tuttu. Bayrağımızı indiremesin diye haykırarak iman dolu göğsünü ölüm kusan silahlara siper etti. Halk hainlere ve işbirlikçilerine karşı tarihin en büyük destanını yazıyordu. Bu destanın adı 15 Temmuz’du. Tarihin en kadim milleti geçmişte olduğu gibi üzerine düşen kahramanlığı göstermiş devletimiz ve milli bekamız Ömer Halisdemirlerin Mustafa Kaymakçıların ruhunda adeta yeniden hayat bulmuştu.

Bizler artık bu çeşit ihanet oyunlarına karşı daha dikkatli olmak zorundayız.” Dedi.

Programda konuşan Kaymakam Deniz Pişkin’de konuşmasında;  “15 Temmuzun ikinci seneyi devriyesini doldurmuş bulunuyoruz. Bugün bu meydanı büyük bir gururla büyük bir onurla ve heyecanla doldurduk.  Yüce Rabbimiz Kuranı Kerimde şer gibi görünen bazı şeylerde hayır olabilir diyor. Biz zifiri bir karanlıktan simsiyah bir geceden aydınlık bir sabaha ulaştık. Ve bu sabah demokrasi ve milli birlik günümüz oldu. Ne mutlu bize ne mutlu size ne mutlu Türküm diyene .

Tankı ve tüfeği görünce çil yavrusu gibi dağılacaklar denilen millet onlara öyle bir Osmanlı  tokadı vurdu ki soluğu kimisi Yunanistan’da kimisi Amerika’da aldı.

Meydanlarda bizleri silmek isteyenler ezanımızı dindirmek bayrağımızı indirmek isteyenler büyük bir hüsrana uğradı. Türk milleti onlara meydanları dar etti” dedi.

Konuşmaların ardından Tosya Musiki Derneği gösterileri ve Mehteran Gösterileri yer aldı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından okunan sala ve Kur’an-ı Kerimle program devam etti.

Havai fişek gösterisi ve Ankara Seymen ekibi gösterilerinin Tosyalı Hemşerimiz Abdullah Civliz sahne aldı.  Abdullah Civliz’in söylediği kahramanlık türkülerine Tosya halkı tempo tutarak eşlik etti.

Tosya Belediyesi tarafından programa katılan tüm katılımcılara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Tosya’da 15 Temmuz Ruhu

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!