Tosya’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102’nci yılı ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen törene Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Onur Gülbahar, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, İyi Parti Tosya İlçe Başkanı Ali Orhan Kıral, MHP Tosya İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı, İl Genel Meclis Üyeleri Şerafettin Çiçek, Hüseyin Örü ve Cihan Çetin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kutlamalar saat 10.30’da ilçenin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü İsmail Kesgin yaptı. Kesgin konuşmasında; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102’nci yıldönümü. Türk Milletinin yine dünya üzerinde varlığını hür ve bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve Türk Milletini yine Türk Milletinin kendi azim ve kararı kurtaracaktır diyen Yüce Önder, 7’den 70’e kuzeylisi, güneylisi, doğulusu ve batılısı her insanımızı arkasına alarak Milli Mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa rağmen, yokluğa rağmen bu mücadelede Türk Milleti başarı elde etmiştir. Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Bu açıdan Milli Mücadele sonrası 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizde dünya milletleri arasında şerefli yerini almıştır.

Atatürk en büyük eserim dediği Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini Türk Gençliğine emanet etmiştir” diye konuştu.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan müzik dinletisi katılımcılardan büyük alkış aldı.

Pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Tosya’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!