Tosya’da 500 Dönüm Ceviz Bahçesi Kuruluyor

featured
İlçemizde 500 dönüm arazi üzerinde ceviz bahçesi kurulacak. 
Tosya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere 7400 adet ceviz fidanı dağıtıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kastamonu İl Müdürlüğü ile Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından müştereken yürütülen “Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçilere ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.
Proje ilçemiz çiftçilerinden yoğun ilgi görmüş ve talep edilen 10bin adet ceviz fidanı için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne iletilmişti. Proje kapsamında talep edilen fidanlar çiftçilere dağıtıldı. 
Talep edilen toplam 10bin fidandan 2’si yerli 5’i yabancı olmak üzere 7çeşit toplam 7400adet ceviz fidanı çiftçilere teslim edildi. 
Çiftçilerin 5TL katkı payı ödediği toplam 7400 adet ceviz fidanı kurulacak olan 500 dönüm ceviz bahçesinde toprakla buluşacak.  
Tosya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Yağmur fidanların dağıtımında yaptığı açıklamada, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kastamonu İl Müdürlüğü ile Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından müştereken yürütülen “Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçilere ceviz fidanlarının dağıtımını yaptık. 
İlçemizden 180 çiftçimiz 10bin ceviz fidanı talebinde bulunmuştu. Proje kapsamında 2’si yerli, 5’i yabancı olmak üzere 7 çeşit toplam 7400 adet ceviz fidanını çiftçilerimize dağıttık. Projeyle ilçemizde 500 dönüm ceviz bahçesi kurulacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlar diliyorum” dedi. 
Tosya’da 500 Dönüm Ceviz Bahçesi Kuruluyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!