Tosya’da 80 Sokak Hayvanı Kısırlaştırıldı

featured

Tosya’da 80 Sokak Hayvanı Kısırlaştırıldı

 

İlçemiz merkezinde ve ara caddelerde son günlerde artan sokak hayvanlarına karşı Tosya Belediyesi sokak hayvanlarını kısırlaştırma kampanyası çerçevesinde Mobil Kısırlaştırma Ekibini Tosya’ya getirtmişti.

 

Mobil Kısırlaştırma Ekibinde Veteriner Hekim Mustafa Atuk, Yardımcı veteriner Tayfun Bildik, yakalamacı Özkan Kara, Hasan Özbey ve Caner Kayıkçı’nın çalışmaları sonucu sokak hayvanlarını toplanıp kuduz aşısı ve kısırlaştırma eyleminde bulundular.

 

4 gün süreyle İlçemizde kısırlaştırma ve aşılama işlemlerine devam eden Mobil Kısırlaştırma Ekibi, Tosya Belediyesi Veteriner Hekimi Sıtkı Danacı’dan aldığımız bilgilere göre, toplamda 80 sokak hayvanının aşıları yapılıp kısırlaştırdıktan sonra resimleri çekilerek hem elektronik ortamda kayıt altına alındı hem de dosya ve klasör olarak tüm kayıtlarının yapıldığı ifade edilmiştir.

 

Bu arada, sokak hayvanlarında yapılan kontrollerde herhangi bir bulaşıcı veya tehlikeli bir hastalığa rastlanmadığı tespit edilmiştir. Tosya Belediyesi tarafından sokak hayvanlarını kısırlaştırma kampanyası periyodik olarak ileriki zamanlarda da devam edecek ve kayıt altına alınan sokak hayvanları da da sürekli kontrol edilmiş olacak.

Tosya Açıksöz Gazetesi / Alaattin Keşoğlu

Tosya’da 80 Sokak Hayvanı Kısırlaştırıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!