Tosya’da beton sulama kanalı yapımına başlandı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde tarım arazilerinde beton sulama kanalı yapımına başlandı.

Tosya ilçesinde tarım arazilerinde su kaybını önlemek için toprak olan su kanallarının beton su kanalı olarak yapımına başlandı. Lezzeti dünyaca bilinen Tosya Pirincinin yetiştirildiği ilçede, suya en fazla ihtiyaç duyulan çeltik arazilerinde sulama esnasında su kaybının önlenmesi için çalışmalara start verildi. Tosya Kaymakamlığı tarafından başlatılan çalışma ile sulama kanalları betondan yapılarak su kaybının önlenmesi için Aşağıdikmen, Sapaca, Kösen ve Çaykapı Köyü güzergahında beton sulama kanalı yapılıyor.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, çalışmaları yerinde incelemek için bölgeyi ziyaret etti. Çalışmaları inceleyen Kaymakam Deniz Pişkin çiftçilerle de bir araya gelerek hayırlı olsun dileklerini iletti. Toprak kanaldan beton kanala geçiş için ilk adımı attıklarının altını çizen Kaymakam Deniz Pişkin yaptığı açıklamada;  “Tosya Kaymakamlığımızın 2020 KÖY-DES Çalışma Programı kapsamında, Aşağıdikmen, Sapaca, Kösen ve Çaykapı köylerimiz için 520 metre uzunluğundaki çeltik sulama beton kanalı yapım işini yerinde inceledik.

Toprak kanaldan beton kanala geçişin ilk adımını böylece atmış oluyoruz. Köylerimize ve çiftçilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Tosya’da beton sulama kanalı yapımına başlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!