Tosya’da camiler dezenfekte ediliyor

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde corona virüs (covid 19) nedeniyle camilerin dezenfekte edilmesine başlandı.

Corona virüs tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı kararıyla geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren (16 Mart 2020) cami ve mescitlerde Cuma namazı ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verilmesinin ardından camilerin dezenfekte edilmesi bekleniyordu.

İlçe merkezinde hizmet veren kamu kurumları ve kamuya açık alanların dezenfekte edilmesinin ardından cadde ve sokaklarda köpüklü su ise yıkama ve dezenfekte çalışmaları yapılmıştı. Dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler  camilerde dezenfekte çalışmalarına başladı.

Camilerin bahçe girişlerinden itibaren bahçeler (hazireler) de dahil olmak üzere insan eli değebilecek yada insanlara temas edebilecek her yer ekipler tarafından dezenfekte edilerek covid 19 virüsünün bulaşmasına karşı tedbir alınıyor. Bahçede yapılan dezenfektan çalışmalarının ardından ekipler caminin girişinden ayakkabılıklar ve kapılar dahil dezenfekte ediliyor. Caminin içini de dezenfekte eden ekipler;  minber, mihrap, kürsü, pencereler, elektrik düğmeleri, duvarlar hatta  avizeler de tek tek elden geçirilerek corona virüsüne karşı dezenfekte ediliyor.

Yetkililer ilçede bulanan camilerin tamamının dezenfekte edileceğini belirterek corona virüse karşı alınan tedbir ve çalışmaların aralıksız sürdüğüne vurgu yaptı.

Tosya’da camiler dezenfekte ediliyor

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!