Tosya’da eğitimcilerden Kızılay’a destek

featured

Türk Kızılayı’nın Kastamonu’nun Tosya ilçesinde düzenlediği kan bağışı kampanyasına eğitimciler kan bağışı yaparak destek oldu.

Kan bağışı kampanyalarıyla binlerce kişiye umut olan ve hayat kurtaran ve belirli periyodik zaman diliminde kan bağışı kampanyası düzenleyen Kızılay ekipleri kan bağışı kampanyası için Tosya ilçesine geldi.

Tosya ilçesinde Kızılay Temsilciliğinin açılmasıyla birlikte bir iki günlük kan bağışı 5 güne çıkarılırken kampanyanın ilk gününde kan bağışında yoğunluk yaşandı. İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin kan bağışı tırına gelerek kampanyaya destek olurken eğitimcilerden de destek geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci ile birlikte okul müdürleri de kan bağışı yaparak destek olurken, pandemi nedeniyle eğitimcilerin de farklı günlerde gelerek kampanyaya destek olacağı belirtildi.

Kan bağışının hayat kurtardığının altını çizen Kaymakam Deniz Pişkin, insanın kanından ve canından yaptığı hayrın daha büyük olduğunu söyledi. Kan bağışı yapan eğitimcilere ve Kızılay ekiplerine ve temsilcilerine teşekkür  eden Kaymakam Deniz Pişkin Tosya halkının kan bağışı kampanyasına karşı duyarlı olduğunu söyledi.  Kaymakam Deniz Pişkin açıklamasında; “Kızılay’ın kan bağışı aracını ziyaret ederek kurumsal farkındalık oluşturmak için çok sayıda personeliyle kan bağışında bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ettik.

Kan bağışında bulunmanın bir hayat kurtarmakla eş değer olduğunu hatırlatarak herkesin bu tür kampanyalara karşı duyarlı olmasını ve destek vermesini diliyorum” diye konuştu.

Kızılay Tosya Temsilcisi Süreyya Yağmur ile Kızılay gönüllüleri Saliha Özabacı ve Mehmet Demirci Kaymakam Deniz Pişkin’e, destek olan eğitimcilere ve tüm vatandaşlara teşekkür etti.

İlçeniz Cumhuriyet Meydanında konuşlanan kan bağış tırı, 5 Nisan gününe kadar kan alımı yapmaya devam edecek. Hafta sonu kısıtlamasında kan bağışı yapacak olan kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Tosya’da eğitimcilerden Kızılay’a destek

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!