Tosya’da Elma Hasadı Başladı

featured

İlçemizde elma hasadı Ziraat Odası tarafından düzenlenen törenle başladı.

Tosya Ziraat Odası tarafından Eceönü Mevkiinde yapılan Bodur Elma Uygulama Bahçesi’nde yapılan törene Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri Hayrettin Eker, Orhan Cığa ve Hüseyin Örü, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, Ziraat Odası Başkan Vekili ve Aşağı Dikmen Köyü Muhtarı Kadri Eken, Ziraat Odası Meclis Üyesi ve Çaykapı Köyü Muhtarı Sait Mergen, Kayaönü Köyü Muhtarı Galip Ulusoğlu, Ziraat Odası Tarım Danışmanı Recep Çakmak, Ziraat Odası Genel Sekreteri Gökhan Çay ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken katılımcılara teşekkür ederek, ilçemizde elma hasadının başladığını söyledi. Akdiken çiftçilere elma yetiştiriciliği konusunda yol gösterici olması açısından Bodur Elma Uygulama Bahçesi -örnek elma bahçesi kurduklarını ve bugün projenin başarıya ulaştığını ifade ederek meyvesini toplamaya başladıklarını söyledi.

Elma yetiştiriciliğinin ilçemiz açısından önemine dikkat çeken Akdiken 5500 bağ bulunan ilçemizde yapılacak olan meyve bahçelerinin ilçemiz tarımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Ziraat Odasının her zaman çiftçilerin yanında olduğunun altını çizen Akdiken hasadın bol ve bereketli olması temennilerinde bulundu.

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mutlu, Ziraat Odası tarafından kurulan Bodur Elma Uygulama Bahçesinin ilçemiz için önemli olduğuna dikkat çekerek hasadın bol ve bereketli olması temennilerini iletti.

Tören sonunda katılımcılara başta bahçede yetişen elmalar olmak üzere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Ahmet Çataloğlu

Tosya’da Elma Hasadı Başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!