Tosya’da Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Yapıldı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde güvenlik ve asayiş koordinasyon merkezi toplantısı yapıldı.

İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda yapılan İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi toplantısı Kaymakam Deniz Pişkin başkanlığında Kaymakamlık Makamında gerçekleştirildi.

Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcı Vekili Onur Gülbahar, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Akgül katıldı.

Asayiş, trafik, uyuşturucu, kaçakçılık ve düzensiz göç ile ilgili konularının masaya yatırıldığı İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi toplantısının genel değerlendirmeler yapmak amacıyla  aylık periyodda yapılması planlanıyor.

Sonraki süreçte ilgili kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının da katılmasının sağlanacağı toplantıda yeni öğretim yılında alınması öngörülen güvenlik tedbirleri görüşüleceğini aktaran Kaymakam Deniz Pişkin toplantıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Kaymakam Deniz Pişkin yaptığı değerlendirmede: “İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda İlçelerde Kaymakamın başkanlığında garnizon komutanı, cumhuriyet başsavcısı, ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü ve kaymakamın gerek göreceği diğer ilgililerden oluşan İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezini, bundan böyle daha geniş katılımlı ve fonksiyonel değerlendireceğiz.

Özellikle yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala, okullarımızda ve meslek yüksek okulumuzdaki alınması öngörülen güvenlik tedbirleri başta olmak üzere her ay belirlenecek gündem maddeleri doğrultusunda ilgili kurum yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı toplantılarımızı başlatacağız.

Bugünkü toplantımızda asayiş, trafik, uyuşturucu, kaçakçılık ve düzensiz göç ile ilgili konuları değerlendirdik. Genel güvenlik konseptinin sahada başarıyla uygulanabilmesi, bu konuda görevli ve yetkili tüm kamu görevlilerinin üst düzey koordinasyon, paylaşım ve takip içerisinde olmaları ile mümkündür. Koordinasyon toplantılarının da bu anlamda önemli bir işlevsellik arz ettiği tartışmasızdır” diye konuştu.

Tosya’da Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!