Tosya’da Halis Öğretmene Sevgi Seli

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde okulun ilk gününde öğretmene sürpriz karşılama yapıldı. Öğrenci ve velilerin sevgi seli karşında öğretmen hem duygulandı, hem heyecanlandı.

Tosya İlkokulu’nda görev yapan geçirdiği sağlık sorunlarının ardından yaz tatilinde ameliyat olarak sağlığına kavuşmasının ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk gününde okula gelen öğretmen Halis Sağlam öğrenciler ve veliler tarafından coşkuyla karşılandı.

İlk olarak Okul Aile Birliği tarafından okulun dış duvarına “Halis öğretmenimize çok geçmiş olsun” yazılı pankart asıldı. Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Nigar Pamukçu tarafından çiçek takdim edilen Öğretmen Halis Sağlam çok duygulandı.

Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Nigar Pamukçu ve velilere teşekkür eden Öğretmen Halis Sağlam’ı sınıfta bir sürpriz daha bekliyordu. Öğretmenlerinin sınıfa gelmesini heyecanla bekleyen öğrenciler bir sürpriz hazırlayarak öğretmenlerini çok sevdiklerini gösterdiler.

Öğretmenleri sınıfa girince üzerine konfeti patlatan öğrenciler hep bir ağızdan “öğretmenim çok geçmiş olsun, sınıfımıza hoş geldiniz” diyerek alkış tuttu.

Öğrencilerin sevgi gösterisi karşısında duygulanan öğretmen Halis Sağlam teşekkür ederek, “çocuklar nerde kalmıştık” diyerek uzun bir tedavinin ardından ilk dersine başladı.

Çocukların ve velilerin sevgi gösterisinin kendisini çok memnun ettiğini belirten Öğretmen Halis Sağlam; “Meslekte 31 yılını icra ediyorum. 2018-2019 eğitim öğretim yılında geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı 1,5 ay kadar uzak kaldım ve yaz tatili ile birlikte tekrar okumla döndüm. Okuluma döndüğümde velilerin yapmış olduğu benim için arkamda duruşları, öğrencilerimin sevgisi samimiyeti bu yaptıkları sürprizle heyecan duydum, gurur duydum ve kendime güvenim daha da arttı. Yapılan sürpriz benim çalışmalarıma azim katacak ve hedeflerimi yükseltecek, projelerimi performanslarımı artıracak.

Toplumda öğretmene yanlış algılar görüyoruz. Tosyamızda bir ilk olması adına öğretmene sahip çıkmak adına velilerimin öğrencilerle birlikte topyekün  okul yönetim ile birlikte okul aile birliği başkanı ile birlikte organize edilen bu arkamda duruşu çok gururlandım, çok keyif aldım, çok onere oldum” dedi.

Öğretmenlerini çok sevdiklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Nigar Pamukçu ise konuşmasında; “Halis Hocamız geçen sene aniden bir rahatsızlık geçirdi. Ondan ötürü çocuklardan okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Sağ olsun Merve Hocamız geldi bizim çocuklarımızla çok güzel ilgilendi. Bu dönem iyi başlayalım istedik. Hem okulumuza hem sınıfımıza yeni bir şey olsun istedim açıkçası. Güzel bir sürpriz düşündüm müdürüm izin verdi, Tosya’da bir ilk olsun istedim, hocama çok güzel bir pankart hazırladım.  Eşim de sağ olsun onun da desteğiyle güzel bir pankart hazırlayıp güzel bir çiçek sunmak istedim.

Pankartı Pazar günden yerleştirdim. Pazartesi sabahı pankartı açınca büyük bir alkış koptu. Benim amacımda oydu, öğretmenlerimize sahip çıkalım, sevelim ki onlarda güzel öğrenci yetiştirsin” dedi.

Tosya’da Halis Öğretmene Sevgi Seli

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!