Tosya’da ilköğretim haftası kutlandı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde ilköğretim haftası kutlandı.

Kutlamalar Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Okul Müdürü Suat Aktürk yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Aktürk 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci; “Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ve her şeyin insanı sevmekle başladığını kabullenen bir anlayışla aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.

Çocuklarımızı yetiştirirken onları yarıştırarak değil, birbirleriyle kıyaslayarak değil, severek, koşulsuz olarak sevdiğimizi ve her şartta kendilerine güvendiğimizi belli ederek, hoşgörüyle yetiştirelim. Varsın a’yı b’yi, iki kere ikinin dört ettiğini biraz geç öğrensin ama vatanını, milletini, bayrağını, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi, doğruluğu, dürüstlüğü, çalışmanın önemini sağlam öğrensin. Şunu hiçbir zaman unutmayalım:çocuklarımız için insanlık çatısını ne kadar iyi oluşturabilirsek, bu çatı altında iyi meslek erbapları, iyi anneler, iyi babalar ve her şeyden öte iyi birer insan yetiştirmiş oluruz” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Öğrencilerin yaptığı müzikli gösteriler izleyicilerden büyük alkış aldı.

İlköğretim haftası kutlamaları dördüncü sınıf öğrencilerine çiçek sunumuyla sona erdi.

Programın ardından Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Kutlamalara; Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mehmet Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tosya’da ilköğretim haftası kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!