Tosya’da kınalı keklik avlaması yasaklandı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde kınalı keklik avlaması yasaklandı.

Tosya İlçe Acılık Komisyonu avlanmasına izin verilen hayvanların süre ve sayılarını belirlemek üzere Kaymakam Deniz Pişkin başkanlığında toplandı. Toplantıda avlanmasına kanunla izin verilen hayvanların süre ve sayıları belirlenirken popülasyonu azalan kuş türlerinden kınalı kekliğin 2021-2022 av sezonunda avlanmasının yasaklanmasına karar verildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin;  “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun gereğince ilgili kurum yetkilileri ve avcı temsilcilerinden teşekkül ettirilen Tosya İlçe Av Komisyonu’nu topladık.

İlçemizdeki av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir yönetimine ilişkin tedbirleri almak üzere toplanan Komisyon’da; avlanmasına izin verilen av hayvanları ve bunların avlanma süre ve sayılarını belirledik.

Ayrıca “Kınalı Keklik” kuş türünün ilçemiz genelinde popülasyonunun azaldığı ve nesillerinin tehlike altında olduğu gözlendiğinden, bu kuş avının 2021-2022 av sezonunda yasaklanmasına karar verdik” diye konuştu.

Tosya’da kınalı keklik avlaması yasaklandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!