Tosya’da korona virüse karşı bayram tatilinde tedbirler artırıldı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde pandemiyle mücadele kapsamında bayram tatilinde tedbirler üst düzeye çıkarıldı.

Pandemi nedeniyle kontrollü hayat sürecinde Tosya halkının covid19 hastalığına karşı korunmasını sağlamak amacıyla ilçede alınacak tedbirlerin görüşülmesi için toplantı yapıldı. Kaymakam Deniz Pişkin başkanlığında yapılan toplantıda, 4 günlük bayram süresince ve sonrasında alınacak tüm tedbirler görüşüldü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Deniz Pişkin;  “Kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak salgınla mücadelenin temel prensipleri olan maske, temizlik ve fiziki mesafe kuralları doğrultusunda, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçemizde yapılacak bayramlaşma programının planlanması amacıyla, ilgili kurum yetkililerimizin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik.

-Buna göre ilçemizde;

-Arife Günü mezarlıklara toplu ziyaretler gerçekleştirilmeyecek, ziyaretler münferiden ve bireysel yapılacak,

-Bayram Namazı ve Cuma Namazı, İçişleri Bakanlığımızın 22.05.2020 tarihli ve 8357 sayılı Genelgesinde belirtilen gerekli bütün tedbirlere uyulması koşuluyla camilerimizde kılınabilecek.

-Bununla birlikte açık alanlarda namazlarını eda etmek isteyen vatandaşlarımız için Kapalı Sebze Pazarı ve Çalıkuşu Düğün Salonu’nda Bayram Namazı ve Cuma Namazı kılınabilecek.

-Bayram Namazından sonra camii içerisinde bayramlaşma yapılmayacak. Bu durumu hocalarımız, hutbelerde cemaate duyuracak.

-Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Belediye Düğün Salonundaki bayramlaşma programı bu bayram gerçekleştirilmeyecek.

-İlçe Protokolü tarafından şehitlik ziyareti, şehit aileleri ve gazi aileleri ziyareti Arife Günü gerçekleştirilecek.

-Kamu kurum kuruluşları ziyareti ( Emniyet, Jandarma, Askerlik Şube ve Bölge Trafik İstasyon Amirliği), Bayramın birinci günü saat 15.30’dan itibaren yapılacak.

-Sağlık ve temizlik kurallarına riayet etmek, cadde ve yol kenarları, okul, cami bahçesi gibi topluma açık alanlarda kesmemek kaydı ile vatandaşlarımız kurbanını kendine ait özel mülk ve bahçesinde kesebilecek.

-Tosya İlçesi 2020 Yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda komisyonca belirtilen yerler dışında toplu kesim yerlerine izin verilmeyecek ve Türk Hava Kurumu ile yardım toplamasına mevzuat gereği izin verilen dernekler dışında başka kişi, kurum ve kuruluşların deri toplamasına müsaade edilmeyecek.

Siz değerli Tosyalı Hemşehrilerime saygı ile duyuruyorum” diye konuştu.

Tosya’da korona virüse karşı bayram tatilinde tedbirler artırıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!