Tosya’da yetiştirilen 1,5 tonluk Kocaoğlan görücüye çıkıyor

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Mustafa Yeğin tarafından yetiştirilen 1,5 ton ağırlığındaki boğa görücüye çıkıyor.

Tosya ilçesine 15 km mesafede bulunanSuluca Köyü’nde hayvancılıkla uğraşan Mustafa Yeğin,  ahırında yetiştirdiği yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki boğası Kocaoğlan’ı 30 bin TL’den satışa çıkarıyor. Hayvanlarını katkısız yemlerle besleyen Yeğin,Kocaoğlan’ı 1,5 yıl önce 8,600 TL’ye satın aldığını ve bir buçuk yıl besleyerek yaklaşık 1,5 ton ağırlığına ulaştırdı.

Mustafa Yeğin 1997 yılında malulen emekli olan Mustafa Yeğin, köyünde hayvancılık yapmaya başladı. Aile işletmesi kuran Yeğin köyüne inşa ettiği ahırında hayvan yetiştirmeye başladı. Hayvanlarını kendi ürettiği yem, saman, yonca ve silaj ile besleyen Mustafa Yeğin, işini kolaylaştırmak için devletin sağlamış olduğu imkanları aramaya başladı.

Kendisi için fırsat niteliğinde olan yem karma makinesine hibe desteği verildiğini öğrenen Yeğin’in başvurusu kabul edilerek yem karma makinesi alması uygun bulundu. Hibe desteği ile aldığı yem karma makinesini işletmesinde kullanmaya başlayarak hayvancılığı biraz daha ileriye taşımaya başladı.

İşini kolaylaştıran Mustafa Yeğin, 1,5 yıl önce 8.600 TL ye satın aldığı ve Kocaoğlan ismini verdiği boğasını diğer hayvanlarla birlikte beslemeye başladı.  1,5 yılın sonunda yaklaşık 1,5 ton ağırlığına ulaşan boğasını satma isteyen işletme sahibi hayvanın 30 bin TL fiyata satılmasını düşünüyor.

Hibe desteği ile aldığı yem karma makinesinin işlerini kolaylaştırdığını belirten Mustafa Yeğin, devletimizden Allah razı olsun diyerek devletin verdiği imkanların işletmeler için fırsat olduğunu söyledi.

Kocaoğlan’ı 30 bin TL’den satışa çıkardığını ifade eden Yeğin yaptığı açıklamada; “1,5 sene önce bu tosunu Kastamonu Pazarından aldım. 8 bin 600 liraya. Besledim bu zamana kadar. Hem tohumluk buzağıların babası, hem de satacağım, ayın 3’ünde pazara götüreceğim satacağım. Ben buna arpa yediriyorum, yonca, saman normal besi yaptım. Hayvanımız bu katkı maddesi yok.

1997 de kaza geçirdim, malulen emekli oldum. Hayvancılıkla uğraşıyorum, aile işletmesi., ufak çaptı yapıyoırum. Doğal yem yediriyorum bütün hayvanlara. Kendi ürettiğim, kendi yetiştirdiğim.  1 ton, 1,5 ton gelen danamı 30 bin TL ye alıcı olan olursa vereceğim” dedi.

Aldığı hibe desteğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Mustafa Yeğin; “Bu yem karmayı hibe desteği ile aldım. Bütün mahsülümüz ziyan oluyordu, bundan önce. Malların önüne balya verdiğimiz zaman hep atıyordu, ziyan oluyordu. Şimdi hepsini yoncasını, samanını hepsini karıştırıyoruz yemini hayvanlara öyle veriyoruz. Çok faydalı bir makine, Allah razı olsun devletimizden” diye konuştu.

Tosya’da yetiştirilen 1,5 tonluk Kocaoğlan görücüye çıkıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!