Tosya’daki arıcılar tek çatı altında birleşiyor

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Kaymakam Deniz Pişkin’in öncülüğünde ve organizesinde arıcılarla düzenlenen geniş çaplı toplantıda arıcıların kooperatif çatısı altında birleşme kararı çıktı.

İlçenin gelişmesine verdiği önem ile bilinen Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin,  Tarım Orman Bakanlığı Daire Başkanı Özgür Akif Tel’in katılımıyla arıcılarla birlikte geniş katılımlı toplantı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Deniz Pişkin Tosya’da arıcılığın yaygın olduğunun altını çizerek,  tek çatı altında toplanmalarını sağlayarak ürünlerini gerçek değerinde satabilmelerine imkan sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Arıcıların bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Deniz Pişkin; Tosya balındaki farklılık ve çeşitliliğin markalaşması ve coğrafi işaret almasına önemli katkılar sağlayacağını ve bu nedenle arıcıların bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Pazarlama Daire Başkanı Özgür Akif Tel, Tosya balının kıymetli bir bal olduğuna dikkat çekerek, hak ettiği değeri bulabilmesi için coğrafi işaret alınması gerektiğini söyledi.

Kooperatifleşmenin önemine dikkat çeken Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürü Fatih Önlem, Kooperatifleşmenin ve birlikte olmanın arıcılara büyük avantaj sağlayacağına vurgu yaptı.

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Tosya İlçe Müdürü Kadir Çavdar ilçede yapılan arıcılık hakkında detaylı bilgi verdi.

Arıcılarının sorularının cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.

Tosya’daki arıcılar tek çatı altında birleşiyor

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!