Tosyalı Çiftçilere 27 Ton Tohum Desteği

featured

Pirinciyle ünlü Tosya ilçemizde çeltik üreticilerine destek olarak verilen 27 tonluk tohum törenle dağıtıldı.

Törene Kastamonu Valisi Çakır, Kaymakam A. Ferhat Özen, Kaymakam Refiki Bilal Doğan, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Batman, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Zekeriya Özmen, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, MHP İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, İlçe Tarım Müdürü Ali Çakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Örü, Şerafettin Çiçek, Cihan Çetin, Tosya Ziraat Odası Başkanı Kadri Eken, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Necati Taşcıoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Hayrettin Gül ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan İlçe Tarım Müdürü Ali Çakar çeltik hakkında bilgi vererek Tosya ilçemizde çeltikte farklı bir yöntem deneyeceklerini söyledi.

Törende konuşan Kaymakam A. Ferhat Özen Tosya hakkında bilgi vererek tarımın daha iyi noktalara gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Törende konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır, Tosya’nın kapısıyla ve pirinciyle ünlü olduğuna dikkat çekerek sanayinin gelişimine devam ettiğini fakat tarımın aynı oranda gelişmediğine vurgu yaptı. Tarımın daha iyi noktalara gelmesi için çalıştıklarının altını çizen Vali Çakır, çeltik üretiminde denenecek olan damlama sulama yönteminin çiftçinin su sorununu çözmeyi amaçladığını ifade etti.

Bir çiftçinin Devrez Çayı 9 ay akıyor, biz bakıyoruz, ihtiyacımız olan 3 aylık sürede su bulamıyoruz, bizim su sorunumuz var şeklindeki talebi üzerine Vali Çakır, DSİ Bölge Müdürü ile tekrar gelerek gerekli incelemeyi yapacaklarını söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Avni Çakır tarafından çiftçilere çeltik tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. %70’i sübvanse edilerek kilogramı 3,25 TL den çiftçilere 27 ton çeltik tohumu dağıtıldı.

Tosyalı Çiftçilere 27 Ton Tohum Desteği

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!