Tosyalı Hemşehrilerimizin dikkatine; Bir Başarı Öyküsü..

featured

Tosyalı Hemşehrilerimizin dikkatine; Bir Başarı Öyküsü..

Türkiye’de Bir İlk ”Pirhan Osmancık Pirinç Sabunu”

Ünü Türkiye sınırlarını aşmış bir marka haline gelen “Osmancık Pirinci” ne kardeş bir marka geliyor; Pirhan Osmancık Pirinç Sabunu.

Eski Çorum Milletvekillerinden Kasım Parlar’ın kızı Figen (Parlar) Orhan’ın, yıllar önce yaşadığı cilt sorunu, bir Osmancık markasının doğmasına vesile oldu.

Osmancık pirincinden sabun üretme fikrini geliştiren ve atölye bazındaki çalışmalar sonuç verince seri üretime geçmek için girişimde bulunan Figen Orhan, Türk Patent Enstitüsüne başvurarak “Pirhan Osmancık Pirinç Sabunu” markasını tescil ettirdi. 

Ürünün geniş kitlelere duyurmak için Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ile görüşen Orhan’ın bu girişimi başkanımızı heyecanlandırdı. Belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız dedi ve yerel basın temsilcilerini toplayarak bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerle bir araya gelen Figen Orhan, Osmancık Pirinç Sabununun doğuş öyküsünü anlattı. Kendi ağzından dinliyoruz;

“Yıllar önce bir cilt sorunu yaşadım. Bu sorunumun çözümü için doğal ürünler aramaya başladım. Bu araştırmalarım sırasında Japon kadınlarının pürüzsüz bir cilde sahip olduklarını görerek araştırmalarımı bu yönde derinleştirdim. Sonunda öğrendim ki işin sırrı pirinçte. Ülkemizde pirincin başkenti benim memleketim Osmancık olduğuna göre işim kolay diye düşündüm ve kendime ait küçük atölyemde sabun üretimi deneyine başladım. 3 yıl süren laboratuar çalışmaları sonucunda pirinç sabunu üretmeyi başardık.

 

Sabunu önce kendim denedim, daha sonra ergenlik çağındaki gençlerde denedik ve olumlu sonuçlar aldık. Eşimin görevi nedeniyle Ayvalık ilçesinde bulunmam, sabun üretiminin yoğun olduğu bir yere olması sebebiyle bu süreci daha da hızlandırdı. Önce Patent Enstitüsüne başvurarak marka tescilini gerçekleştirdik. Daha sonra diğer bürokratik işlemleri bitirerek, Ayvalık’ta yurt dışı için üretim yapan bir sabun fabrikası ile anlaşarak üretime geçtik. Pirinç tozu, pirinç sütü ve halis zeytinyağı bileşiminden oluşan sabunumuz tamamen doğal olup hiç bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Antiseptik özelliği sayesinde cildi besler, doğal nem dengesini korur. Peeling etkisi yaparak kan dolaşımını hızlandırır, cilde parlaklık verir. Cildi yumuşatır ve yaşlanma etkilerini geciktirir. Yorgun, yıpranmış cildi sıkılaştırır, canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Ayrıca yine aynı etken maddelerden oluşan bir formülle bir çamaşır deterjanı ürettik. Bu ürünümüz de tamamen doğaldır. Çamaşırlara beyazlık ve parlaklık kazandırmaktadır. Belediye Başkanı Sayın Bekir Yazıcı’nın desteği ile ürünlerimizin ilk satışını 6-10 Ekim tarihleri arası yapılacak olan Osmancık Pırlanta Pirinç Festivalinde gerçekleştireceğiz, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Bekir Yazıcı” Yeni bir Osmancık markasının doğması belediye olarak bizleri çok sevindirmiştir. Ürünün tanıtımı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İlçemiz için hayırlı olsun.”dedi

http://www.osmancikgundem.com

Tosyalı Hemşehrilerimizin dikkatine; Bir Başarı Öyküsü..

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!