Tosya’nın Sulama Sorunu Masada

featured

Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu beraberindeki heyetle birlikte Tosya su kanalları ve sulama havzasını yerinde görmek üzere bir dizi incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette özellikle tarımsal alanların daha verimli sulanması ve meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi için yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.

 

DSİ Merkez Şube Müdürü Gökhan Gündoğan, Jeoteknik Hizmetleri Müdürü Mümtaz Güneş, Havza Yönetimi Şube Müdürü Mevlüt Tutar ve Etüt Plan Şube Müdürü Özgün Taşçı’nın katıldığı inceleme gezisinde sulama suyu noktasında sıkıntı çekilen alanlar yerinde görüldü. Kızlar Yolu Barajı’nın Tosya ayağı olan regülatör ve sulama kanalı yapım işinin öne alınarak hızlıca tamamlanmasıyla birlikte var olan sorunun önemli ölçüde giderileceğini ifade eden Bölge Müdürü Yaroğlu, konunun özellikle 23. Bölge Müdürlüğü tarafından takip edileceğini vurguladı.

 

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kavaklıgil incelemenin oldukça verimli geçtiğini ve özellikle ilçe tarımına önemli ölçüde katkı sunulacağını belirtti. Sulama sıkıntısı noktasında var olan soruna bölge müdürlüğünün son derece ehemmiyet gösterdiğini kaydeden Başkan Kavaklıgil Tosya kültüründe oldukça büyük öneme sahip çeltik tarlaları, bağ ve tarımsal alanların asla kaderine terk edilemeyeceğine dikkat çekti.

Tosya’nın Sulama Sorunu Masada

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!