Tosya’ya 17 Doktor Ataması Yapıldı

featured

Tosya Devlet Hastanesine 17 doktor ataması yapıldı.

Sağlık Bakanlığının 88’nci Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile Tosya Devlet Hastanesine 15 pratisyen hekim ve 2 uzman hekim olmak üzere 17 doktor ataması yapıldı.

İlçemize atanan doktorlardan ikisi Tosya Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Diğer doktorlarında önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek Tosya Devlet Hastanesinde hizmete başlaması bekleniyor.

Diğer taraftan tıp fakültelerinin sayısının artırıldığını belirten eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu doktor açığının bikaç yıl içinde kapanacağına dikkat çekmişti.

29 Mayıs 2014 günü Tosya Devlet Hastanesinin açılış töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu;  “Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler şunu çok iyi bilsinler ki, Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, çünkü artık Recep Tayyip Erdoğan var. O, milleti ile büyüyor. Ortak aklının, ortak hayallerinin liderliğini öncülüğünü yapıyor. Onun için Türkiye’nin her yerine hastaneler ve diş hastaneleri yapıyor. Daha bunun gibi nice yatırımlar yapılıyor. Çünkü bu millet, hizmetin en güzeline en iyisine layık. Tek bir sıkıntımız var. Bütün bu teknolojileri, bütün bu modern hastaneleri sizlere ulaştırmamızda bir sorun yok. Ama bunların içinde sizlere en iyi hizmeti sunacak uzman hekimlerle donatmakta sorunumuz var. Çünkü Türkiye’yi ideolojik olarak 10 yıl öncesinde yöneten anlayışlar, hep hekim fazlası var diyerek 20 yıl Tıp Fakültelerinin kontenjanlarını arttırmadılar. Türkiye’de hekim fazlası var dediler çünkü vatandaş, daha fazla muayeneye gitsin dediler. Hekim fazlası var dediler vatandaş, sıkıntı çeksin diye. Hekim fazlası var diye diye bugün bizi, hekimsiz bıraktılar. Ama inşallah, önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bu hekim açığımızı da kapatacağız. Bu yıl itibariyle 2 bin 500 hekim, fazla ilave kadrolarımızla geliyor. Önümüzdeki yıl 4 bin gelecek. Sağlık Bakanı olarak şuanda 20 bin uzman hekim açığımız var. Bu açığımızı önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde kapatacağız. Ama Tosya’ya 5 yıl bekletmeyeceğiz. İnşallah Haziran ayı içerisinde branş doktorları göndereceğiz” demişti.

Tosya’ya 17 Doktor Ataması Yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!