Tosya’ya Helikopter pisti, ihtiyaç değil; zaruret..!-2

Dün, Tosya’ya Helikopter pisti istemimin aylar önceki yazıya dökülmüş halini hatırlatıp, dilek ve temennilerimi bu güne bırakmıştım. Şimdi o yazıyı hatırlamanın tam zamanı.

Üçbuçuk ay önce yazdıklarımda demiştim ki;

 

“Bu köşede ağırlıklı olarak üzerinde durmayı istediğim eğitim ve sosyo-kültürel konuların dışında zaman zaman, bilgimin ve tecrübemin elverdiği kadarıyla farklı alanlardaki düşüncelerimi de okurlarımla paylaşmayı istiyorum. Bugün birinci derecede tercihlerimin dışında kalan farklı bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Aslında bu isteğim de, genel anlayışım içinde sosyal bir ihtiyaç ve idari sorumlulukları yanında, sosyal sorumlulukları da olan ilgillerimizin dikkatine sunmak bize düştü.

 

Son bir hafta içinde, İlçemiz sınırları içinde birkaç küçük deprem oldu ve kayıtlara geçti. Birinci derecede bir deprem kuşağında olmamızın insanlarımızın zihnine kazınmış korkuları tetiklememek adına bunları haber yapmadık. Ama, bu hareketlenme, sanırım ilgililerimizin gündemine girmiştir. Bir afet (deprem, sel, yangın gibi) oluşabilecek acil durumlar için mutlaka, ilk yardım, sivil savunma, kurtarma, afet sonrası rehabilitasyon ve sosyal yardım planlamaları yanında bunlar arasındaki koordinasyon da planlanmıştır diye düşünüyorum.”

“Ancak bu arada bir ihtiyaca, günümüz şartları içinde artık kendini iyiden iyiye hissettiren bir ihtiyaca dikkat çekmek istiyorum; güvenli ve hizmet akışına en uygun bir alanda düzenlenecek bir Helikopter pistine ilçe olarak ihtiyacımız vardır. Afet koordinasyon merkezi ile entegre edilmiş, özellikle Devlet Hastanesiyle fiziksel bağlantıları kolay ve yakın bir işlevsel pist için Şehir İmar planımızda düşünülmüş bir alan yoksa, bunun biran önce gündeme getirilmesi lazım diye düşünüyorum.”

 

“Belki ütopik bir istek ama, afet öncesi, afet anında ve afetin etkilerinin devam ettiği durumlarda hizmet verebilecek bir merkezin de olması, belki ileri aşamalarda düşünülebilecek bir istek olarak algılansa bile, Tosya’nın bir helikopter pistine artık ertelenemez bir ihtiyacının olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız.”

 

(………..)

 

“Gönül ister ki, bu konu gündeme alınırsa, ilçemiz için gelecekte –ki, her gelecek yakındır- zorunlu ihtiyaç duyulacak olan, ilçemiz ölçeğinde donanıma sahip, kriz yönetim birimlerine, operasyon destek ünitelerine, geçici yaşam destek malzemelerini bulundurulup korunabileceği kapasitede bir merkezimiz de bu bağlamda hayata geçirilebilsin. Unutmayalım, afetle mücadele, afet anında başlayan bir süreç değil; afetten önce başlayan, afet anında misyonunu icra eden, afetten sonra da afet zararlarını/yaralarını iyileştirme bütünlüğü içinde düşünülmesi gereken bir komplike planlamayı içerir.”

 

Yerel meseleleri gündeme taşıyıp kısır çekişmelerin tarafı olmamak birinci tercihim olmakla beraber, iz’an sahiplerinin dikkatlerine sunulan kamu ihtiyaçlarının karşılık bulduğunu görmekte insana bir mutluluk pırıltısı, gönlünüze bir ferahlık esintisi gibi iyi geliyor. Umutlarımızı yitirmeden, selam sevgi ve esenlik dileklerimle…

 

Tosya’ya Helikopter pisti, ihtiyaç değil; zaruret..!-2

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!