TOSYA’YA ÖRNEK HASTANE

featured

TOSYA’YA ÖRNEK BÖLGE HASTANESİ

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Başhekim  Ahmet Karakuş, Tostya Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Uzbilgin ve Ak Parti  Tosya İlçe Teşkilat Başkanı Naci Küçükmorkoç  ile birlikte  yeni yapılacak hastaneyi maket üzerine basına tanıttı. Tam teşekküllü olarak yapılacak olan yeni hastane için Tosya’ya özel ‘tip proje’ uygulandığı ifade edildi. Uygulamalı olarak yapılacak olan yeni hastane projesi, 75 yatak kapasiteli olup ihtiyaç halinde 200 yatağa kadar çıkabilecek. Yeni yapılacak olan hastanede  30 adet tek kişilik oda ve 23 adet çift kişilik oda bulunuyor. Yoğun bakım ünitesi yatak sayısı 14, acil müşahede yatak sayısı  6, acil müdahale yatak sayısı 5 olup, 4 masalı ameliyathane olarak projelendirilmiştir. Bina 6 kat olarak projelendirilmiştir.

Tosya Kaymakamı  Mehmet Türköz, maket üzerinde yeni hastaneyi tanıtırken Tosya’ya özel tip projenin tek olduğuna vurgu yaparak  mutluluk duyduklarını ifade etti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Türköz, başta Diyanet İşleri eski Başkanımız Ali Bardakoğlu görevde olduğu sürece bu konuyla yakından ilgilendiler. Sağlık Bakanımız ve  Sağlık Bakanlığı’mızdaki ilgili genel müdürlerimize, daire başkanlarımıza  ve hastanemize  bütçe ayıranlara çok teşekkür etti.  Bundan sonrası ihale aşamasına geldi,  21 Nisan 2011’de ihalesi yapılacak. Konu, Kamu İhale Kurumu listesinde yayınlandı diyen Türköz, inşaatın  500 takvim gününde  bitirilmesinin planlandığını söyledi. Hastanenin modern olacağını kaydeden Kaymakam Türköz, yeni hastanede hizmet  kalitesinin  üst seviyede olacağını ve hastanenin görünümünün de modern olacağını belirterek hizmetin  aksamayacağı yönünde müjdeli haber verdi. Sağlık Bakanlığımız prefabrik konusunda bize yardımcı oldu diyen Türköz, Endüstri Meslek Lisesi bahçesine 1000 m2’lik bir alan üzerinde prefabrik bina kuracağız diyerek  yeni hastaneyi önümüzdeki  yıl hizmete açmayı planladıklarını açıkladı.

Sağlık Hizmetleri konusunda detaylı bilgi veren Başhekim Dr.Ahmet Karakuş, yeni hastanede danışman hekim olacağını, gelen hastaların ilgili uzman hekimlere yönlendirileceğini ve uzmanlardaki yığılmaların önleneceğini,  vatandaşın sıra alma çilesine son verileceğini açıkladı. Tek kelimeyle Tosya halkının sağlık çilesine son verecek olan hastanede her şey düşünülmüş. MR, TOMOĞRAFİ gibi teknik ünitelerin yanı sıra, her türlü detay ve  teçhizat bakımından sıkıntı yaşanmayacağı ifade edildi.Bina bitiminden sonra teçhizat noktasında yenileme olacak. Yeni binaya yeni alet ekipmanla donatılmış olacak.

Bölgeye hitap ediyoruz diyen Başhekim Dr.Karakuş, 2010 da 160.000 kişi hastanemize müracaat etmiştir. Günlük hastaneye giriş yapan hasta sayısı 500 dür. Her branştan doktorlar gelecek öyle planlıyor Sağlık Bakanlığı, gelişmeler bu noktada. Halen 13 uzman hekim ve 7 pratisyen hekimle hizmet veren hastanemiz, Endüstri Meslek Lisesinin bahçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak prefabrik binada hizmet verecek. Bina bize tahsis edilecek, acil görüntüleme ve laboratuar orada olacak.Yoğun bakım ile  ameliyathane de  prefabrik binada olacak. Hizmette sıkıntı olmayacak. Hizmet daha kaliteli bir şekilde devam edecek dedi.

 

 

 

Ahmet Çataloğlu
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOSYA’YA ÖRNEK HASTANE

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!