“Trafikte yayalara da yer varmı ?”

featured

 “Trafikte yayalara da yer varmı ?”

Hepimiz için önemlidir araçlar günlük hayatımızda bir çok işimizi kolaylıkla görmemizi sağlar. En hızlı şekilde ulaşırız gitmek istediğimiz yerlere. Ama nedense çoğu zaman hep aceledir işimiz bahane hazırdır hep hızlı gideriz. Sonra peşinden trafik kazaları gelir. İlçemizin önemli konularından biri de yayalara yeterince saygı gösterilmemesidir. Araç kullanırken çok dikkate almaz sürücüler yayaları. Yayaların geçişlerine her nedense saygı göstermez ve bu konuda son derece duyarsız olduklarını kanıtlarcasına inatla yayalara geçiş hakkını tanımamayı yeğlerler. Büyük şehirlerin bile o yoğun trafiginde sürücüler yayalara son derece saygılı olur ve araçlarını durdurarak yayaların geçişlerine imkan tanırlar.

Sürücüler altına aldıkları arabalarla dilediklerini yapmama gibi bir alışkanlık edinmeleri gerekiyor ve yayaların geçiş güzergahlarında yayalara da saygılı olmaları gerektiği bilinciyle hareket etmelerinin zamanının geldiğini  hatırlatmakta yarar var.

Bizler bu bilinçle hareket eder ve uygulanan kurallara riayet etmeyi şuur altına alma özverisinde bulunursak bu gün şikayetçi olduğumuz tüm konulara da kendiliğinden çözüm bulmuş olacağız ve İlçemizi daha düzenli bir ilçe olmasına imkan  sağlamış olacağız. Tüm hemşehrilerimizin bu konuda ellerinden gelini yapacaklarına inanıyoruz.

                                  Haber:Hidayet Kara

 

“Trafikte yayalara da yer varmı ?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!