TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

featured

Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin sergileneceği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı dün saat 14.00 te açıldı.

Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen TÜBİTAK  4006 Bilim Fuarı’nın açılışı dün saat 14.00 te yapıldı.

Açılışa Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı  J. Yzb. Sefer Sezer, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Şube Müdürü Ahmet Bayır, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,  okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan okul müdürü Mutullah Bora; “gerek bireysel gerek toplumsal sorumlara akılcı ve mantıksal çözümler getirebilmenin yolu bilimsel düşünme ve bilimsel uygulamalardan geçer.  Bu gerçeğin farkındalığından hareketle çözüm odaklı bireyler yetiştirmeyi de amaçlayan, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızın açılışına ve sunumuna gösterdiğniz ilgiye öğretmen lisesi adına şükran ve minnetlerimi arz ediyor, hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.

Mükemmel bir dünya için kendini ve toplumu sürekli geliştiren güzel insanlar yetiştirme vizyonu kaplumbağa kafasını kabuğundan çıkardığı müddetçe yol alır veciz ifadesiyle bütünleşerek bizleri ikinci kez bilim fuarını katılmaya sevk etti.

Zira biz biliyoruz ki başarının efendisi olmak için çalışmanın ve gayretin kölesi olmak zorundayız.

TÜBİTAK ve Bakanlığımız arasında yapılan eğitimde işbirliği protokolünün amacı, öğrenmeye istekli, merak eden araştıran, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenim metodu olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Açılış kurdelesi Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer,  Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz birlikte kesti.

Açılışın ardından katılımcılar fuarı gezdi. Fuarda en büyük ilgiyi hidrolik robot ve asansörlü otopark gördü.  Öğrenciler hazırlamış oldukları birbirinden değerli projeleri fuarda sergiledi.

Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 8 Mayıs 2014 Perşembe günü akşamına kadar açık kalacak.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!