Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığından Tosya’daki muhtarlara teşekkür belgesi  verildi.

featured

 

 

 

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığından Tosya’daki muhtarlara teşekkür belgesi  verildi. 

Tosya Kaymakamlığı’nda düzenlenen törende; Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığınca, 2010 yılı fitre ve zekâtlardan en çok bağış yapan ilk 4 Köy muhtarı ve 1 mahalle muhtarı başarılarından ve THK’ya verdikleri destekten dolayı Teşekkür Plaketi ile ödüllendirildi. 

Teşekkür Belgesi alan köy muhtarlarından ilk sırada Karabey Köyü muhtarı Mahmut Çalışkan 1.819.00 TL ile yer alırken, ikinci sırada 1.320.00 TL ile Ortalıca Bel. Fatih Mah. Muhtarı Alaattin Özge, üncü sırada 1.224.00 TL ile Yenidoğan Köyü Muhtarı Orhan Baba, dördüncü sırada 1.023.50 TL ile Ekincik Köyü Muhtarı Ayhan Uğraşmış ve beşinci olarak da Hacıpir Mahallesi Muhtarı Mehmet Erzayım yer alıyor.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ‘ Bağış konusunda bizlere ellerinden gelen gayreti gösteren, yardımcı olan, halkımıza en kolay ulaşmamızı sağlayan Sayın muhtarlarımıza Türk Hava Kurumu Genel Başkanımız isteği ile, THK ve Tosya Şubesinin yapmakta olduğu faaliyetlerinde bizlere elinden gelen gayreti gösteren en başarılı beş muhtarımıza teşekkür belgesi verilecektir. Tosya THK Şubesinin faaliyetlerine katkılarınızın devamı inancı ile tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. THK’nın yaşaması için millet olarak destek vermeliyiz. THK, toplanan fitre, zekât ve kurban derileri ve hayırsever vatandaşların bağışlarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Daha çok destek, daha çok hizmet demektir. Fitre, zekât ve deri gelirlerinin daha çok arttırılması için hep birlikte çalışmalıyız. Bu bağışlar yine kendi insanımıza gidecek ve bir yaranın kapanmasına vesile olacaktır.” dedi.

THK Tosya Şubesi Başkanı Ali Çilingir ve THK Tosya Saymanı Oruçöz, THK’nın Atatürk tarafından kurulduğunu belirterek, bu kurumun yaşatılması için millet olarak birlikte çalışılması gerektiğine değindiler. Halktan toplanan gelirin % 50.si bulunduğu yerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, % 4 ‘ü Türk Kızılay’ına, % 3’ ü Çocuk Esirgeme Kurumuna, % 3’ ü Türk Diyanet Vakfına ve % 40 ‘ı Türk Hava Kurumuna verildiğini ifade ettiler. Bağış yapan herkese teşekkür ettiler.

Teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.  

 

 

 

 

 

 

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığından Tosya’daki muhtarlara teşekkür belgesi  verildi.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!