Türköz’ün Engelliler Haftası Mesajı

featured
Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, “Engelliler Haftası” nedeniyle yayımladığı mesajında,önemli olanın engelleri aşmak olmadığını, beyinlerdeki engelleri aşmak olduğunu bildirdi.

Kaymakam Türköz, mesajında engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını belirterek, engelliliğin sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu ifade etti.

Bir insanın engelli olmasının, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olmasına engel teşkil etmediğini vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:

“Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır, ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiç bir şekilde kaybedilmemelidir. Hiç bir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Bir gün bizim de sakat kalabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan, onlara yardımcı olalım. Önemli olan bedensel engelleri aşmak değil, beyinlerdeki engelleri aşmaktır. Eğitim her engeli aşar. Onlara eğitim imkanları hazırlamak ve onları toplumla kaynaştırmak, istihdam şartları oluşturarak engellilerin ekonomiye etkin bir şekilde katılmaları sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza daha mutlu bir yaşam temennisiyle saygılar sunarım.”

Muhabir : Mehmet Ulusoylar

Türköz’ün Engelliler Haftası Mesajı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!