Uzmanlar NarkoTır’da, Uyuşturucunun Zararlarını Anlattı

featured

Uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nce dizayn edilen ‘Narko Tır’ ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlanarak stant açtı.

Tosya Kaymakamı Suat Hatam İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman ile birlikte halkı bilgilendirmek amacıyla ilçemize gelen NarkoTır’ı ziyaret ederek verilen hizmetler hakkında bilgi aldı. Uyuşturucunun zararlarını ve fiziksel değişimlerini anlatan uzmanlara teşekkür eden Kaymakam Suat Hatam, uzmanların anlatımlarını dikkatle takip etti.

İlçe halkının ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tırda; daha önce uyuşturucu madde kullananların yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerin 12 dokunmatik ekranda uzmanlar tarafından ziyaretçilere anlatıldı. İlk ekrandan başlayarak ziyaretçilere; “İlk etki ve etki süresini kovalama”, “Ölümcül karışım”, “Müdahale”, “Tetikleyici oluşturma”, “Beyinde oluşan hasar”, “Bağımlılık yüzü”, “Bağımlılık diyeti”, “Kalbin aşırı hızlanması” ve “Madde kullanımına genel bir bakış” kategorilerinde uzmanlar görseller eşliğinde anlatım yaparak broşür dağıttı.

Dokunmatik ekranlarda bilgilendirme yapılan ve uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla Narko Tırın iç duvarlarında da, madde bağımlılığı sonucu tutuklanan genç yaştaki kişilerin pişmanlıklarını dile getirdiği yazılar bulunuyor.

Uzmanlar NarkoTır’da, Uyuşturucunun Zararlarını Anlattı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!