Vali Yaşar Karadeniz Muhtarları Dinledi

featured

İlçenin sorunlarına çözüm bulmak, sorunları dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla Vali Yaşar Karadeniz’in katılımıyla muhtarlarla istişare toplantısı düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında yapılan istişare toplantısına Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, kurum ve kuruluş il müdürleri, ilçe müdürleri, il genel meclis üyeleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Tosya’nın sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için Tosya’ya geldiklerini belirten Vali Yaşar Karadeniz muhtarların sıkıntı ve sorunlarını kendilerine iletmesini istedi.  Muhtarların sıkıntı ve taleplerini tek tek dinleyen Vali Yaşar Karadeniz not alarak problemin ilgili kurum müdüründen giderilmesini ve gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

Vali Yaşar Karadeniz’e iletilen sorunlar arasında köylerden; kanalizasyon, yol, su, yangın vanası, mobese ve sulama suyu arkları ilk sırada yer alırken ilçe merkezinde ise hastanenin doktor sorunu Kastamonu Yolu vardı.

Sorunlar tek tek not alınarak ilgili kurum tarafından cevap verildi…

Kastamonu Yolu hakkında proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri üç arı proje hazırlandığını ve bakanlığa sunulacağını söyledi.

Doktor sorunun ise hekim yetersizliğinden çözülemediğini belirten İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Tosya Devlet Hastanesinde bulunan mevcut kadroların boş olduğunu ve zorunlu hizmet kapsamında yapılan atamalar neticesinde doktor geldiğini, bu atamalarında ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını söyledi .

Köylerin sorunlarına ise Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan cevap verdi. KÖYDES çalışmalarının devam ettiğini belirten Karahasan, köylerin mahallelerindeki stabilize yollarda iyileştirme çalışmalarının gündemde olduğunu kısa sürede gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Yangın vanalarının yeni yapılan içme suyu şebeke ve depolarına konulduğunu belirten Karahasan,  içme suyu şebekesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kanalizasyonların KÖYDES ödenekleri ile yapılamadığına dikkat çeken Karahasan Özel İdare bütçesinden yaptıklarını ve 1055 köyü olan Kastamonu’da ilçelerde yılda 4-5 köyün kanalizasyon projesini yapabildiklerini söyledi.

Köylere mobese projesi çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Jandarma Komutanı projenin tamamlanmasının ardından Valiliğe sunulacağını söyledi.

Muhtarların sorularının ilgili kurum yetkililerinin cevaplandırılmasının ardından istişare toplantısı sona erdi.

Muhtarlar sıkıtı ve sorunlarını dinleyerek çözüm üreten Vali Yaşar Karadeniz’e teşekkür etti.

Yunus Servet Kara

Vali Yaşar Karadeniz Muhtarları Dinledi

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!