Valimiz Bektaş’ın İlk Durağı Tosya Oldu Vali Erdoğan Bektaş Tosya’yı Didik Didik İnceledi

featured

Valimiz Bektaş’ın İlk Durağı Tosya Oldu
Vali Erdoğan Bektaş Tosya’yı Didik Didik İnceledi

Son valiler kararnamesi Muşt’tan Kastamonu’ya atanan Erdoğan Bektaş, yılbaşından önce göreve başlayarak gerek ili ve ilçeleri tanıma adına Kastamonu’lulardan 5 ay süre istemişti.

Valimiz, ilk resmi ziyaretini ilçemize gerçekleştirdi. Dün saat 11:00’da Hükümet konağı bahçesinde törenle karşılanan Valimiz Bektaş’ı karşılamaya Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, MYO müdürü Ercan Çelebi,  Ak Parti ilçe başkanı Naci Küçükmorkoç, Garnizon Komutanı Himmet Polat, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ortaasyalı, İlçe Milli Eğitim müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı, Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Karakuş, OSB müdürü Nihat Küçükkasap, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Boylu, Tosya Ticaret Odası Başkanı Mesut Güvercin, SYDV Müdürü  Recep Keçeci, Orman Müdürü Cengiz Dik ve kamu kurumları birim yöneticileri ve yardımcıları katıldı.

İlk Ziyaret Tosya Kaymakamı Türköz’e

Karşılama töreni sonrası Kaymakam Türköz’ün makam odası geçildi. Vali Bektaş ilk resmi ziyaretini Tosya’ya ayırdığını ve Tosya’yı tanımak istediğini belirtti. Tosya Kaymakamlığınca hazırlanan Birifing Dosyalarını inceleyen Vali Bektaş, ardından sadece birim amirleri ile yaptığı görüşmeyi basına kapalı olarak gerçekleştirdi.

Vali Bektaş Tosya Belediye Başkanlığında

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’i makamında ziyaret eden Vali Bektaş, Başkan Şahin’den Tosya nüfusu, şehir yapılanması, su sorunları, TOKİ ve imar durumları, ithalat ve ihracat ile ilgili sorular yöneltti. Başkan Şahin, Tosya ile ilgili genel ve özel tanıtım bilgilerinin yanı sıra Vali Bektaş’ın sorularını  istatistik bilgilerle cevaplayıp Vali Bektaş’ı bilgilendirdi.

Valimiz Marangozlar Sanayi Sitesinde

Tosya ziyaretine devam eden Vali Bektaş, Tosya ekonomisinde ve kalkınmasında büyük önemi olan Marangozlar Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Namsa Orman Ürünleri firmasını yerinde ziyaret ederek Firma yetkililerinden kapı imalatı ve ihracatı hakkında detaylı bilgiler aldı. Firma yetkilileri seri imalatın ve ihracatın sürekliliği ve daha opsiyonlu bir ortamda çalışılması gerektiğini ve bu anlamda OSB ‘nin bir an önce bitirilip hayata geçirildiği takdirde kapı imalatının mevcut durumdan daha seri olacağı ve akabinde sağlanacak olan istihdamın Tosya’ya çağ atlatacağını belirterek Vali Bektaş’a OSB ile ilgili taleplerini dile getirdiler.

Vali Bektaş Kıl Tela  İmalatını Yerinde İnceledi

Marangozlar Sanayi sitesinde üretim yapan Güvercin Tekstil firmasının ürettiği kıl tela imalatını da yerinde  inceleyen Vali Bektaş, Güvercin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanlığını ve aynı zamanda Ticaret Odası Başkanlığını yapan Mesut Güvercin’den kıl tela hakkında bilgiler aldı. Başkan güvercin halen 3 katlı binada kıl tela üretimlerine devam ettiklerini fakat her bölümün ayrı katta olması münasebetiyle üretimde zorlandıklarını, OSB’nin hayata geçirilmesi ile birlikte seri üretimlerin ihracatların ve istihdamın çoğalacağı ve akabinde yabancı yatırımcıların da Tosya’ya geleceklerini dile getirdi.

Valimiz Bektaş Tosya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde

Vali Bektaş’ın bir sonraki durağı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü oldu. Müdürlük ofisinde OSB Müdürü Nihat Küçükkasap’tan OSB ile ilgili son durumu, yapılanları ve yapılacak olan uygulamalar hakkında bilgiler alan Vali Bektaş, OSB yerleşim planını dikkatlice inceleyerek tüm detayları ile yerleşim planı üzerinde durdu. Bu incelemenin ardından Sapaca köyü Kurtbeli Mevkiinde olan OSB alanını da ziyaret ederek orada da alan çevresindeki araziler hakkında bilgiler aldı.

Vali Bektaş’ın Sonraki Durağı Devlet Ortaklı Tostaş Yem ve Tavuk Çiftliği Oldu

Tüm birim amirleri ile birlikte ara vermeden incelemelerini sürdüren Vali Bektaş, önce Devlet Ortaklı Tostaş Yem ve Gıda Sanayii’ni akabinde de Tavuk Çiftliğini gezerek üretim binalarını inceledi. Tostaş Yem ve Gıda Sanayi Müdürü Şerafettin Kınasakal her iki birimle ilgili çalışma sistemleri, üretim durumları, makine kapasiteleri, satış durumları hakkında tüm Vali Bektaş’ı bilgilendirdi.

Doğramacı Otel’de Mola Yemeği

Kastamonu Valisi Bektaş Tosya ziyareti kapsamında soluk almadan ayrı ayrı ziyaret ettiği 6 kurum sonrası Birim amirleri ve yöneticileri ile Doğramacı Otel’de yemek yedi. Yemek sonrası içilen çayın ardından Vali Bektaş ve İlçe erkanı ziyaretlerine devam ettiler.

Vali Bektaş Bağ Gümelesinde

Tosya Kaymakamlığı tarafından Boyner Ailesinden 29 Yıllığına kiralanan ve aslına uygun olarak restore edilen 3 katlı tarihi gümeleyi ziyaret eden Vali Bektaş bu tarihi yapıya hayran kaldı. Bu ziyaretin ardından TKS’ye hareket edildi.

Vali Bektaş TKS’de

İlçemizde geniş kapsamlı üretim yapan firmalardan olan TSK’yi ziyaret eden Vali Bektaş Fabrikanın tüm birimlerini tek tek gezerek kontrplak üretimi hakkında TSK Genel Müdürü Zafer Nalbantoğlu’ndan bilgiler aldı. Genel Müdür Zafer Nalbantoğlu, fabrikanın genel işleyişi, çalışma durumu ve seri üretimi hakkında tanıtım bilgilerini Vali Bektaş’a sundu. TKS yöneticileri ceviz ağacından özel olarak işlenerek üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan bir sandığı Vali Bektaş’a hediye olarak takdim ettiler. Özel işlemeli sandığın içinde Tosya Çakısı, Tosya Kesesi ve Kuşak’ta hediye edildi.

Vali Bektaş’ın Son Durağı Çağ Kontra Oldu

Kastamonu Valisi Bektaş’ın Tosya ziiyaretinde son ziyaret durağı Çağ Kontrplak oldu. Fabrika Müdürü Yalçın Can, Vali Bektaş ve beraberindeki birim amirlerine fabrikanın çeşitli bölümlerini gezdirerek firmanın üretim kapasitesi ve özellikleri konusunda Vali Bektaş’ı bilgilendirdi.

Çağ Kontrplak ziyaretinden sonra Vali Bektaş, kendisine eşlik eden Tosya erkanı ile vedalaşarak gösterdikleri ilgi, alaka ve misafirperverlikten dolayı teşekkür etti ve ilerleyen zamanlarda sık sık görüşeceğiz diyerek, karşılıklı iyi temennilerin ardından Kastamonu’ya dönmek üzere ilçemizden ayrıldı. Alaattin KEŞOĞLU / Açıksöz Gazetesi Tosya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valimiz Bektaş’ın İlk Durağı Tosya Oldu Vali Erdoğan Bektaş Tosya’yı Didik Didik İnceledi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!