Yalnız Bıraktı

featured

FİL HASTALIĞI HAYATTAN BEZDİRDİ..

 

TOSYA – Eşinden 20 yıl önce ayrılan Cemal Kaymak(62)’a Tosya Kaymakamı Aslan Yurt sahip çıktı.

 Evinde bakıma muhtaç ölümünü bekler halde bulunan Cemal Kaymak, hiçbir güvencesi olmayınca Fil Hastası olan iki bacağını tedavi için önce Tosya Devlet Hastanesinde ilk müdahalenin ardından Ankara Dışkapı Araştırma hastanesine sevk edildi.

Burada hastaya yürümesi için bir cihaz verilmesine karar verildi. Tosya Devlet Hastanesi gözetimi altında tedavisi süren Fil Hastası Cemal Kaymak(62) fırınlarda ekmekçilik mesleğini sürdürdüğü bir sırada ayakları ve bacaklarında yanmaların olduğunu, ciddiye almadığı hastalığın kendini bu hale getirdiğini söylüyor.

Cemal Kaymak “Bacaklarımda kılcal damarlar çalışmıyor. Kan dolaşımı olmayınca da bacaklarımda meydana gelen şişlerden sonra aile düzenimiz bozuldu. Eşimle 20 yıl önce ayrıldık. 82 yaşında annem Münevver Kaymak olmasa hayatım zor.

Durumumu haber alan Kaymakam Aslan Yurt, kapımı çaldı. Önce ev ihtiyaçlarımı sonra da tedavim için Tosya Devlet Hastanesine kaldırttı.

Şimdi yalnızlık ve sahipsizliğin acısını yaşıyorum. 62 yıldır beni yalnız bırakmayan iyi ve kötü günümde benimle olan anama anneler günü hediyesi olarak “Seni çok seviyorum” diyorum.

“Hastalanmadan önce 62 kilo ağırlığım vardı. Şimdi kilom 128-140 arasında değişiyor. Yaz aylarında havaların ısınması ile artan bacak ağrılarım ve yaralardan duramıyorum, şaşkınım” dedi.

Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Karakuş, “Hastamızın kılcal damarları çalışmıyor. Milyonda bir görülen Fil Hastalığının tedavisi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

(İŞ)

 

Yalnız Bıraktı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!