YARENLER BAŞKENTİ SALLADI

featured

YARENLER BAŞKENTİ SALLADI

            İlçemiz Yaren Meclisi “Başkentte Kastamonu Günleri” çevresinde katıldığı etkinliklerde Başkentteki hemşerilerimizden ve Ankaralı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

            Başkentte Kastamonu Günleri etkinliklerinin son gününde Tosya Yarenleri Tosya Belediyesi standında gün boyu program yaptı. Saat 11.00 da başlayan etkinlikler saat 16.00 ya kadar devam etti.

            Yaren kültürünü canlı olarak ziyaretçilere sunan Yarenler; Yarenin eğlence ve muhabbet boyutunu sergileme imkanı buldular. Programa Atatürk Kültür Merkezinin ikinci katında başlayan Yarenler; ilk önce Yaren Evini düzenlediler. Yarenlerin birbirini selamlama ve merhabalaşma töreni ilgiyle izlendi. Davetlileri temsilen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ercan Çelebi ve Çubuk Belediyesinden eski Yaren Salih Karahasanoğlu, hoş geldin ve selamlama seremonisi ile meclise alındılar.Kastamonu TV, TRT ve çok sayıda basın mensubu tarafından görüntülenen gösterilerde Tiridine bandım, Sepetçioğlu, Ortak Benim Hakkımı Yeme gibi yöremiz folkloru sergilendi, Eşim Eşim,Tekerleme gibi orta oyunları oynandı. Ziyaretçilerin oyunlara katılımı mükemmeldi. Orta yaş üzeri ziyaretçiler oyunlara eşlik ettiler,tempo tuttular.

            Yarenlerin gösterileri öğleden sonra Tosya Standında devam etti.Standa Yaren Meclisi kuruldu. İlçemiz işadamlarından Çağ Şirketler Grubu sahibi İsmail Ercan gösterileri dikkatle izleyenler arasındaydı.Ercan Yarenleri program yapmak üzere Gerede’ye davet etti.

            Programdan sonra görüşlerini aldığımız ziyaretçiler; “Yarenleri televizyonda görüyorduk, canlı olarak izleme imkanı bulduk.Tosya’da böyle bir oluşumu kuran ve başlatanlara teşekkür ediyoruz. Geçmişimizle olan bağlarımızın çok zayıfladığı günümüzde, Yarenler çok önemli bir misyon üstlenmişler, çok zor bir misyon ama Tosya Yarenleri bunu başarmışlar” dediler.            İzleyiciler arasında Yazar Turgut Erakman, Ata Eroğlu, Naci Küçük’te vardı.  Yarenler önümüzdeki yıllarda Tosya’mızı daha da güzel tanıtmak, Yaren kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırmak amacında olduklarını, bunun için de şimdiden çalışmalara başladıklarını dile getirdiler.

            Bizde Açıksöz Ailesi olarak Yarenleri tebrik ediyor, Tosya’mızın tanıtımına yaptıkları özverili katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.  

 

 

YARENLER BAŞKENTİ SALLADI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!