Yarenler Çakmakla Devam dedi

featured

19 Nisan 2012 Perşembe akşamı yapılan Tosya Ahi ve Yaren Dostları Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Genel Kurulunda Yarenler 2015 yılına kadar üçüncü defa Recep Çakmak ve Yönetimi ile devam dedi.  Tosya’da üç yıldır faaliyetlerini sürdüren Tosya Ahi ve Yaren Dostları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin olağan genel kurul toplantısı, faaliyetlerini yürüttüğü Tosya Yaren Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı. Genel kurula ilçe dışında olan ve mazeretleri dolayısıyla katılamayan Yaren üyeler dışında tüm Yarenler katıldı.

 

Toplantıyı bir konuşma ile açan Dernek Başkanı Recep Çakmak “Bu gün burada üçüncüsünü yaptığımız genel kurulumuzun hayırlara ve Tosya’mızın tanıtımına vesile olmasını, Yaranlık kültürünün ilçemizde daha da ileriye giderek 2015 yılında 200-250 üyemiz ile dördüncü genel kurulumuzu yapmayı hedefliyoruz. İnşallah hep birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum. Tekrar genel kurulumuzun hayırlı olmasını dilerken, toplantımıza katılan Yaren üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi ve prosedür gereği gündem maddelerinin tek tek görüşülmesine geçildi. 

 

Divan Heyeti Başkanlığına Yalçın Can, Katip üyeliklere de İsmail Akar ve Ünal Parlayan oy birliği ile seçildiler. Yönetim ve denetim kurulları raporlarının okunarak ibra edilmesinden sonra gelir gider raporu okundu ve görüşmeye açıldı. Katılan üyeler tarafından oylanarak ibra edildi. yeni yönetim ve denetleme kurullarının seçimine geçildi. Divan Başkanı Yalçın Can, seçimin blok liste halinde yapılmasını genel kurulun görüşüne sundu. Teklif kabul edildi ve divana liste vermek üzere oturuma on dakika ara verildi. Verilen süre sonunda divan heyetine on bir üyenin imzasını taşıyan yönetim ve denetleme kurulları asil ve yedek üyeleri içeren bir liste sunuldu. 

 

Divan Heyetine verilen liste üyelerin görüşüne arzedildi. Liste hakkında Yaren üyeler görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Yapılan görüşmelerin ardından blok liste üyeler tarafından oylanarak kabul edildi. Buna göre Derneğin 2015 yılına kadar görev yapacak olan Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Hüseyin Çeliker, Fatih Lepeci, İsmail Fuat Bazlamaçcı, Recep Çakmak ve Yalçın Can, Denetleme Kurulu asil üyeliklerine Mehmet Büyükbayram, İrfan Bağlı ve Metin Bodur seçildiler. Seçimin ardından dilek ve temenniler bölümünde tekrar söz alan Recep Çakmak “Bu gün bu mecliste Yarana yakışan bir genel kurul yapmanın, dernek yönetim ve denetleme kurullarımız oluşturulurken aynı Yaren Meclisimizdeki geleneklerimizin büyük bir kısmını hep birlikte gerçekleştirmenin hazzını yaşadık. Gördük ki Yaran yarenliği anlamış ve bu güzel geleneği önce yaşamak, sonra da yaşatmak için gayretlerini esirgemiyorlar. Ayrıca bir önceki yönetimimizden, Yarenler kendileri ile çalışmayı çok istedikleri halde diğer Yarenlerimize de görev verilsin diye yönetim kurulu üyeliğini istemeyen, özellikle de kurucu üyelerimiz Ferhat Minareci ve Fatih Tabakoğlu yarenlerimize hasetsen çok teşekkür ediyorum. İnşallah öyle ümit ediyorum ki hep birlikteki gayretimizle daha güzel, daha iyi, daha hayırlı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Yarenin arzuladığı Tosya için çorbada bir kaşık tuzumuz bizim de bulunsun anlayışı düsturu ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tekrar şahsıma ve yönetimimize gösterdiğiniz teveccühe çok teşekkür ederim.Allah utandırmasın” dedi. 20 Nisan Cuma günü yeni yönetim ve denetleme kurulları kendi aralarında toplanarak görev dağılımı yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Recep Çakmak, Başkan Yardımcılıklarına Fatih Lepeci ve Yalçın Can, Genel Muhasipliğe Hüseyin Çeliker, Genel Sekreterliğe İsmail Fuat Bazlamaçcı, Denetleme Kurulu Başkanlığına Mehmet Büyükbayram, üyeliklere de İrfan Bağlı ve Metin Bodur görevlendirildiler.

 

 

Yarenler Çakmakla Devam dedi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!