Yaşar Kuru ödülünü aldı

featured

-Yaşar Kuru ödülünü aldı

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Anadolu basınının çalışmalarını teşvik etmek ve değerlendirmek amacıyla  ve kurumun 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Anadolu Basını Özendirme Yarışması 2010” ödülleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı törenle sahiplerine verildi.

 

Yarışmada Röportaj dalında Türkiye üçüncüsü olan Kastamonu Sözcü Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Muhabiri Yaşar Kuru, ödülünü , Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim’in elinden aldı.

 

 

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve ödül alan gazetecilerle ulusal gazete ve televizyonlarda çalışan basın mensupları katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç burada yaptığı konuşmada, yerel basının önemine değindi. Yerel medyanın daha çok görünümünü artırmak için TRT Anadolu kanalıyla yayınlar yapıldığını belirten Arınç, orada yerel medyanın gazeteleri konuşulduğunu ifade etti.

“ÖZGÜR BASIN VAR MI YOK MU?”

Başbakan Yardımcısı Arınç cezaevlerinde bulunan gazeteciler hakkında, “Özgür basın var mı yok mu? Özgür basının şartları nedir? Gazeteciler niçin hapiste? Gazeteciler niçin sorgulanıyor? Bu konuların gündemin tartışmalı sevimsiz konular” dedi. Bir gazetecinin mesleğini yaparken hiçbir zaman tutuklanmaması, sorgulanmaması gerektiğini belirten Arınç sözlerine şöyle devam etti:

“Benim bu sözlerime karşılık ‘Peki içeridekiler?’ diye bir soru sorulabilir. İçeridekiler tartışmalı bir durum. İçeriğine girmeyeceğim. TCK’da ilgili maddelerde mutlaka bir iyileştirme yapmamız gerekiyor. Belli başlı 3-5 maddelik bir iştir bu. Bunu yapmak da zor değildir. Hazırlığımız vardır tartışmaya açtık. Daha çok beğenmeyenler konuştu. Yetersiz bulanlar konuştu. Neresi, ne kadar yetersiz? dediğimizde herkes kendi konumuna uygun bir şeyler söyledi. Biz kişiye bir kanun çıkarmak durumunda değiliz. Ortalama suçun unsurlarını daha netleştiren, cezaları daha azaltan ve buna bağlı unsurlarını muğlaklıktan çıkaracak bir düzenleme yapmıştık. Umarım şimdi beğenilen şekliyle ekimden sonra tekrar gündeme getireceğiz.”

GÜÇLÜ MEDYA DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİDİR

Törende konuşan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, günümüzde medyanın çağdaş demokrasinin en önemli unsurlarından ve demokrasinin bir bakıma turnusol kağıdı olduğunu söyledi. “Bir ülkedeki özgür ve güçlü bir medyanın varlığı, demokrasinin en önemli kanıtıdır” diyen Karakaya, genel müdürlüğün çalışma alanının, yerel, Yaygın ve yurt dışı boyutlarıyla medya olduğunu dile getirdi.

 Yaşar Kuru’ya BYEGM’den Röportaj Ödülü

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Anadolu basınının çalışmalarını teşvik etmek ve değerlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen ‘2010 Anadolu Basını Özendirme Yarışması’nda, röportaj dalında Türkiye üçüncüsü olan Kastamonu Sözcü Gazetesi ve Cihan muhabiri Yaşar Kuru, ödülünü , TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim’in elinden aldı.

Kastamonu Sözcü Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Kastamonu Muhabiri Yaşar Kuru’nun Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer ile yaptığı ‘Talih Kuşunu O Uçuruyor’ röportajı Türkiye üçüncüsü olmuştu. Yaşar Kuru, 2009 yılında da ‘Hanım İşi Hamur İşi’ röportajıyla Türkiye ikincisi olmayı başarmıştı.

YEREL BASIN ÖDÜLLERİN ALDI

Konuşmasının ardından Bülent Arınç, yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verdi. Yarışmada hediye olarak fotoğraf makinası, kamera, dizüstü bilgisayar gibi hediyeler

Törende daha sonra dereceye girenler toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

Yaşar Kuru ödülünü aldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!