Yaşlı bakım merkezi olacak

featured

Ballıdağ Hastanesi, yaşlı bakım merkezi olacak

İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda Kastamonu’daki sağlık hizmetleri masaya yatırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin bütçelerinin görüşüldüğü toplantıda Ballıdağ Hastanesi gibi önemli sağlık merkezleri de toplantı gündemine alındı.

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının dünkü oturumunda ‘sağlık hizmetleri’ masaya yatırıldı. Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel  sekreterliği’nin bütçeleri görüşüldü. Mehmet Butur’un Başkanvekilliği’nde yapılan oturumda İl Sağlık

Müdürlüğü’ne 80 bin TL, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne 100 bin TL, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ise 235 bin TL bütçe ayrılması teklifi oybirliği ile kabul edildi. İl Genel Meclisi’nde Ballıdağ Hastanesi ile ilgili sorulara cevap veren İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, bakanlık tarafından Ballıdağ için proje yapıldığını ve Avrupa Birliği’ne sunulduğunu belirterek proje kabul edildiğinde hastanenin yaşlı bakım merkezi olması için çalışmalara başlanacağını açıkladı. Meclis Hanönü Üyesi Metin Yamalı, yaşanan kaza sonrası ilçede hizmet veren ambulansın kullanılamaz duruma geldiğini ve hastaların kullanması için yeni bir ambulans ihtiyacının hat safhada olduğunu kaydetti. İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ise kaza sonrası gerekli ekspertiz çalışmalarının devam ettiğini, gelecek sonuca göre yeni araç temininin yapılacağını açıladı.

“DOKTOR SIKINTISI TÜRKİYE GERÇEĞİ”

Tosya meclis üyelerinin hastanedeki personel sıkıntısı eleştirilerine cevap veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ise doktor sıkıntısının Türkiye gerçeği olduğuna dikkat çekerek; “Tosya Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanı açığı sadece Tosya’nın veya Kastamonu’nun değil tüm Türkiye’nin ortak sorunudur. İmkanlar dahilinde eksik olan sağlık çalışanı ihtiyacının karşılanması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu ise kuruma verilen bütçe ile Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında araç temini yapılacağını ifade etti. İlçelerde ve beldelerde yaşanan sağlık hizmetlerindeki aksamanın uygulamaya konulan nöbet sistemi sayesinde asgari düzeye çekilmeye çalışılacağını belirten Dr. Kutlu; “Personel sıkıntısı tüm ilçelerin ortak sorunudur. Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan Aile Hekimleri nöbet uygulaması ile yaşanan aksamayı makul seviyelere çekmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“ABANA DEVLET HASTANESİ, KAPANMA NOKTASINDA”

Meclis MHP Merkez Üyesi Hüsnü Dıngıloğlu’nun Ballıdağ’ın akıbeti ile ilgili yönelttiği soruya cevap veren İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ise; “Ballıdağ Hastanesi için bakanlık olarak odaklanmaya başladık. Hastanenin modernize edilmesi için Avrupa Birliği’ne proje sunuldu ve projeye cevap bekleniyor. Eğer Avrupa Birliği’ne bakanlığımız tarafından sunulan proje kabul edilirse Ballıdağ Hastanesi Yaşlı Bakım Merkezi olarak hizmet verecek” açıklamasında bulundu. İl Genel Meclisi Abana CHP Üyesi Hasan Tığlı ise ilçede sağlık alanında sıkıntı yaşandığını açıklayarak şöyle konuştu: “Bir zamanlar 50 yatak kapasitesi ile hizmet veren Abana Devlet Hastanesi tırpanlanarak neredeyse kapanma noktasına geldi. Hastaneden verim alamıyoruz.  Sağlık çalışanından çok yardımcı personel çalışıyor ve akşam 4’ten sonra hastanenin kapısını kapatıyorlar. Devletin kaynakları boş yere heba ediliyor. Devlet atıl durumda çalışan personele boş yere maaş ödüyor.” CHP Abana Üyesi Tığlı’nın eleştirilerine cevap veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu ise yaşanan mağduriyetin doktor eksikliğinden kaynaklandığını vurguladı. (Mehmet Seyitoğlu)

 

Yaşlı bakım merkezi olacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!