Yaz Kur’an Kursları Başladı!

featured

Tosya Müftülüğü’nün denetim ve gözetiminde yaz Kur’an Kursları 23 Haziran 2014 Pazartesi günü eğitime başladı.

2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 3 aylık uzun bir tatile çıkan öğrenciler için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temel dini bilgileri ve Kur’an-Kerimi öğretmek amacıyla yaz kursları açıldı. .  

Öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan yaz kurslarında cami imam hatipleri görev yapıyor. İlçe Müftülüğü organizesinde gerçekleştirilen yaz kurslarında ilçe merkezinde mahalle camilerinde, köylerde ise köy camilerinde eğitim veriliyor. İhtiyaç halinde Müftülük tarafından kurs açılıyor.

İlk, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin dini ve ahlaki bilgileri daha iyi öğrenebilmeleri için camilerde başlatılan yaz kursları, öğrencilerin bir hafta dinlenmesinin ardından 23 Haziran 2014 Pazartesi günü başladı.   

İlçenin mahalle ve köy camilerinde düzenlenecek olan yaz kurslarında, cami imam hatipleri temel dini bilgiler başta olmak üzere namaz, oruç, hac, zekât, kurban gibi ibadetlerle ilgili ahlaki ve milli değerler ile Kuran-ı Kerimi okumayı öğretiliyor.

Çocuklarının yaz tatilini temel dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenerek geçirmesini isteyen aileler mahalle veya köylerinde bulunan camilerin imam hatiplerine bir dilekçe ile müracaat ederek kayıt yaptırabiliyor, kayıtlar 29 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek.

23 Haziran 2014 Pazartesi günü camilerde yaz kurslarına başlayan öğrenciler 22 Ağustos 2014 tarihine kadar devam edecekler

Yaz Kur’an Kursları Başladı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!