Yeterli Puan Alamadı

featured

Kastamonu’da en yakın arkadaşının sınav başvuru şifresini öğrenip  YGS’ye gireceği ili değiştirmesi sonucu sınava Kastamonu yerine Hakkari’de girmek durumunda kalan genç, istediği puanı alamadı.

Toygar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınav günü Hakkari’de yetkililer tarafından çok güzel bir şekilde karşılandığını belirterek, ”Yorucu bir yolculuk sonucunda sınava girdim. Sınav yerimin değiştirilmesiyle birlikte, psikolojim bozuldu. Bir de yol yorgunluğu üzerine eklenince, sınavdan istediğim sonucu alamadım” dedi.

Sınav sonuçlarının açıklandığını anımsatan Toygar, şöyle devam etti:

”Sınavdan istediğim puanın çok altında olan 250 puanı aldım ve çok üzüldüm. Ben okumayı çok istiyorum. Ailemin maddi durumunun yeterli olmaması nedeniyle puanımın yettiği bir özel üniversiteye gidemiyorum. Ben ve arkadaşım bu olaylar nedeniyle çok mağdur olduk. Bizlerin özel bir üniversiteye yerleştirilmesi konusunda, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve devlet büyüklerimizden yardımcı olmalarını rica ediyorum.”

-”Bu olaylardan çok pişman oldum”-

Arkadaşının sınav yerini değiştiren İsmail Kaya ise, Sedat Toygar’ın Kastamonu olan sınav yerini şaka maksadıyla Hakkari olarak değiştirdiğini belirterek, ”Yaptığım bu şaka sonucunda arkadaşım Hakkari’ye giderek sınava girdi. Ben bu olaylardan çok pişman oldum. Moralim bozuk olarak girdiğim sınavdan beklediğimin çok altında olan 192 puanı aldım” dedi.

Üniversite okuyarak sağlık çalışanı olmak istediğini dile getiren Kaya, ”Ancak yaptığım bu şaka nedeniyle arkadaşım ve ben mağdur olduk. İkimiz de moral bozukluğuyla girdiğimiz sınavlardan istediğimiz puanların altına puanlar aldık. Ben arkadaşımdan tekrar özür dileyerek, ikimizin de özel bir üniversiteye yerleştirilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve devlet büyüklerimizden yardımcı olmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sedat Toygar, en yakın arkadaşı İsmail Kaya’nın sınav başvuru şifresini öğrendikten sonra YGS’ye gireceği ili Kastamonu yerine Hakkari olarak değiştirmesi nedeniyle, sınava bu ilde girmişti.

 

Yeterli Puan Alamadı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!