Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

featured

Yurt genelinde olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı 95. Yılında ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Kutlamalara Kaymakam Deniz Pişkin, Garnizon Komutanı Per. Ütğm. Ömercan Gedik, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed İkbal Ay, İlçe Emniyet Müdürü  Kazım Ejder, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi,  CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, KHGB Müdürü Recep Keçeci, Tapu Müdürü Mustafa Esen, Nüfus Müdürü Mustafa Öztürk, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Per. Ütğm. Ömercan Gedik yaptı. Ömercan Gedik konuşmasında; “Bugün ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yine milletimizle el ele gerçekleştirdiği en büyük zaferin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.yıldönümüdür. Bu bayramı haklı bir gurur ve sevinç içinde kutlarken sizleri Türk Silahlı Kuvvetleri adına selamlıyorum.

Büyük Taarruzun son safhası olan ve 30 Ağustos 1922 tarihinde zafer ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ise milli mücadele tarihimizde bağımsızlığın kazanılması Türkiye’nin Atatürk’ün önderliğinde çağdaşlaşmaya yönelmesi ile yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin yaratılmasında bir dönüm noktası olmuştur.

Türk Kurtuluş Savaşı en zor koşullarda herşeyin bittiği sanılan bir dönemde Yüce Türk Milletinin ve onun kahraman ordusunun insanüstü gayreti ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zaferdir.

Bu zafer Türk Yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır.

Sevgili Tosyalılar, ordu ve onun her zaman arkasında olan Türk Milleti olarak kanla sulanmış ve atalarımızdan bize emanet edilen bu vatanı korumakta milli birliğimize ve beraberliğimize yönelen yıkıcı ve bölücü her türlü tehdidi yok etmekte kararlıyız. Türk Ordusu’nun kutsal görevi ülke ve ulus güvenliğini sağlamak, Atatürk’ün bize miras bıraktığı çağdaş, modern, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaktır.  Hiçbir güç Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bu görevinden alıkoyamayacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutladığımız bu mutlu günümüzde Türk Ulusunun bugünkü varlığını modern Türkiye Cumhuriyetini  bizlere emanet eden başta Ulu Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki  tören basketbol turnuvasında dereceye giren takımlara kupalarının verilmesi ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları tebriklerin kabulü ile devam etti.

Saat 10.20’de Kaymakam Deniz Pişkin, beraberinde Garnizon Komutanı Per. Ütğm. Ömercan Gedik, Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed İkbal Ay ile birlikte makamda tebrikleri kabul etti.

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!