Ziraat Odası IPARD Bilgilendirme Semineri Düzenledi

featured
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun IPARD II  1.Başvuru çağrı ilanını yayınlamasının ardından  Tosya Ziraat Odası çiftçileri bilgilendirmek amacı ile Projektör Danışmanlık firması ile işbirliği yaparak seminer düzenledi. 
Tosya Ziraat Odası Projektör Danışmanlık işbirliğinde düzenlenen seminere Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, Başkan Yardımcısı Kadri Eken, Ziraat Odası Meclis Üyeleri, Tarım Danışmanları Mustafa Yiğit ve Recep Çakmak, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. 
Seminere konuşmacı olarak katılan Projektör Danışmanlık Firması Müdürü Nurdan Sinsi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun IPARD II 1. Başvuru çağrısı ilanının 18 Aralık 2015 tarihinde yayınlandığını belirterek 19 Ocak 2016 tarihinde sona ereceğini söyledi. 
IPARD II programının 1. Başvuru çağrısı hakkında bilgi veren Sinsi büyükbaş hayvancılığı desteklerini anlattı.  Sinsi;”Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 18 Aralık 2015 tarihinde IPARD II 1.başvuru çağrısını yayınladı. Büyükbaş hayvancılığı yapmak isteyenler için destekler oldukça cazip. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu büyükbaş hayvancılığında %60-65 oranında destek veriyor. İnek sütü üretecek olan tarımsal işletmeler yapacakları proje için 10 ile en fazla 120 inek ile en az 20bin AVRO ile en fazla 1milyon AVRO arasında destek alabilecekler. Ahırı olan tesisini yenilemek isteyen süt üreticileri tesislerini aynı proje kapsamında yararlanabilmektedir.  Süt işletmesi kurmak yada mevcut işletmesini yenilemek isteyen çiftçiler için projelerini çağrı süresi içinde teslim etmeleri gerekir” diye konuştu.      
Ziraat Odası IPARD Bilgilendirme Semineri Düzenledi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!