12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Programı Düzenlendi

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adil Öztürk yaptı. Öztürk konuşmasında;” İstiklal Marşımız, milletimizin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolüdür. Vatan millet istiklal ve din kavramları ile yoğrulmuş milletimizin mukaddesatına, kutsalına göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların ve bu uğurda verdiği şehadetlerin eşsiz dizelerle ifade edilişidir” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından ana sınıfı öğrencileri tarafından İstiklal Marşı sunumu yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından ‘Mehmet Akif’ oratoryosu seslendirildi.

Mehmet Akif’in hayatının video gösterimi yapıldı, Mehmet Akif Ersoy’un Nasrullah Vaazı adlı tiyatro sahnelendi. Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden oluşan müzik dinletisi ise salonda bulunanları büyüledi.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlçe Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkan Vekili Ahmet Büyükacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Batman, İlçe Jandarma Komutanı Ütğ. Mehmet Akgül, Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakçı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Corcor, MHP İlçe Başkanı Dündar Özurgancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, daire ve kurum amirleri ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Programı Düzenlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!