1600 ton kömür yardımı yapılacak

featured

Tosya’da ihtiyaç sahibi ailelere  1600 ton kömür yardımı yapılıyor.

Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 3294 sayılı kanun kapsamına giren ihtiyaç sahibi  ailelere kömür yardımı yapılmaya başlandı.

Söz konusu ailelere geçtiğimiz hafta başlanılan kömür dağıtımı ara vermeden devam ediyor. Her aileye 1,5 ton kömür yardımı yapılarak kış mevsimini sıcak ortamda geçirmelerine imkan sağlanacak.

Yardımın kimsesiz, yaşlı ve yoksul ailelere yapılması daha anlamlı hale getiriyor. Kimsesi olmayan ve komşuların yardımıyla hayatını devam ettiren 75 yaşındaki C.S.’ye kömür geçtiğimiz gün verildi. Oldukça duygulanan C.S. ‘ben 75 yaşındayım, yalnız yaşıyorum, kimsem yok. Komşularımın verdiği yardımlarla karnımı doyuruyorum.  Devletimiz bizi soğukta bırakmıyor. Her yıl verilen kömürle kışı sıcak geçiriyoruz. Eğer devletimizin verdiği bu kömür olmasa ben soğuktan donarak ölürdüm. Çünkü yakacak hiçbir şeyim yok. Allah devletimize zeval vermesin’ dedi.    

Dağıtımı yapılan kömürler Tosya Kaymakamlığı tarafından ücretleri karşılanan araçlarla vatandaşlara teslim ediliyor. Bu hizmetler karşılığında vatandaşlardan hiçbir ücret talep edilmiyor.

Tosya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı 4 Eylül 2014 tarihinde başladığı kömür dağıtımını 1,5 ayda bitirmeyi planlıyor.  

1600 ton kömür yardımı yapılacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!