2 yıllık hasret sona erdi

featured

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına aldı.  Geçtiğimiz gün Trakya’dan yurda giriş yapan kar yağışı Salı günü ilçemizde etkisini gösterdi.

2 yıl aradan sonra tekrar yağan kar umut oldu. Mevsimlerin değişmesinden etkilenenler ve çocuklar yağan karın tadını çıkardı.  

Yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı, okullar tatil edildi.  Tatili fırsat bilen çocuklar kardan adam yaptı  kayığa bindi kartopu oynadı.

Duruma sevinenler sadece çocuklar değildi. Tarımla uğraşanlar da kar yağmasından dolayı çocukların sevincine ortak oldu.

Kartopu oynayarak neşeli vakit geçiren çocuklar;”geçen yıl kar yağmadı, kartopu oynayamadık,  bu yıl kar yağdı çok sevinçliyiz. Okullar tatil oldu sabahtan  arkadaşlarla kardan adam yaptık, kar topu oynadık sevinçliyiz” şeklinde duygularını dile getirdi.

Karın yağmasına en az çocuklar kadar sevinen çiftçiler de; “iki yıldır kar yağmadı, tarlalarımızda verim alamadık. Hava koşulları nedeniyle ektiğimiz ürünler bize kazanç sağlamadı, kar yağdı bereket diyoruz inşallah bu yıl topraklarımızda verim artacak, ürünlerimize bereket gelecek” şeklinde iki yıl sonra yağan kardan mutluluk duyduğunu söyledi.   

2 yıllık hasret sona erdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!