23 Nisan Bayramı Coşkuyla Kutlandı

featured

Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar saat 9.00 da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından spor ve çeşitli dallarda derece girenlere ödülleri verildi.

Futbolda ilde dereceye giren il birincisi Sakarya Ortaokulu’na, il ikincisi Namık Kemal Ortaokulu’na ve il üçüncüsü Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’na kupalarını Kaymakam Mehmet Türköz verdi.

Futsalda yıldız kızlar il üçüncüsü Namık Kemal Ortaokulu ve basketbolda yıldız erkekler il üçüncüsü olan Namık Kemal Ortaokulu’na kupalarını Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer ve satrançta il üçüncüsü olan Namık Kemal Ortaokulu’na kupalarını Belediye Başkanı Kazım Şahin verdi.

Bireysel oyunlarda; satrançta il ikincisi olan Tahsin Yazgı Tosyalı ve Emir Cingöz’e madalyalarını Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir verdi.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde ilkokul kategorisinde ilçe birincisi olan Mehmet Ersoy İlkokulu ve ilçe ikincisi olan Yavuz Selim İlkokulu’na plaketlerini İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt verdi.  

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde ortaokul kategorisinde ilçe birincisi olan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve ilçe ikincisi olan Fatih Ortaokulu’na plaketlerini Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan verdi.

Yedi ve sekizinci sınıflarda birinci olan Fatih Ortaokulu ve Namık Kemal Ortaokulu’na plaketlerini İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz verdi.

‘Değerler Şehri Okuyor’ yarışmasında ilkokullar kategorisinde ilçe birincisi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan  Melek Yalçın’a ve ilçe ikincisi olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan Rümeysa Çetin’e ve üçüncü olan Tosya İlkokulu’ndan Müzeyyen Kalfaoğlu’na başarı belgelerini İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Koç verdi.

‘Değerler Şehri Okuyor’ yarışmasında ortaokullar kategorisinde ilçe birincisi Fatih Ortaokulu’ndan Hümeyra Kaya , ilçe ikincisi Fatih Ortaokulu’ndan Yasin Uğurlu ve ilçe üçüncüsü Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’ndan Zeynep Küçükkeskin’e başarı belgelerini Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Yusuf Kırmızıgül verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her okulun bahçesinde ayrı ayrı kutlandı.

Protokol üyeleri Mehmet Akif Ersoy İlkokulu/Ortaokulu bahçesinde yapılan kutlamalara katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kutlama programına Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz,  Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Nal,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek ve Mesut Şeker, İl Genel Meclisi üyeleri İlyas Çakır ve Cahit Çalışkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, daire ve kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz yaptı. Korkmaz konuşmasında;” 23 Nisan 1920 Günü’nün 94.ncü yılını neşeyle kutluyoruz. 23 Nisan 1920 Günü Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihte başlayan büyük gelişim 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla sonuçlanarak Türk Milleti’nin ufku açılmıştır” dedi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu/Ortaokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, şarkılar söylendi.

Yöresel halk oyunlarının oynanmasının ardından 23 Nisan’ı anlatan oratoryo seslendirildi.  Dans gösterilerinin ardından çeşitli yarışmalar yapan öğrenciler izleyicilere neşeli dakikalar yaşattı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94.ncü yıl dönümü ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!