28bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı

featured

28 Bin Ceviz Fidanı Valimiz Şehmus GÜNAYDIN Tarafından Çiftçilere Dağıtıldı

24.12.2014 tarihinde saat 11.00’de İl Tarım Müdürlüğünde düzenlenen Törene Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN, Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN, İl Tarım Müdürü Osman YAMAN,  İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÇELİK, İl Sağlık Müdürü Metin ÖZTÜRK, Kamu Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Ceviz fidanı almaya hak kazananlar katıldı.

28 Bin Ceviz  Fidanı,  Tarım  İl  Müdürlüğünde düzenlenen bir törenle Vali GÜNAYDIN tarafından çiftçilere teker teker dağıtıldı.

İlimizin  ceviz yetiştirmek için uygunluğunu  ve toprakların da  buna  elverişli  olduğunu ifade ederek,   özellikle  de köylerdeki göçü durdurmak için bu projenin başarılı olmasının  önemini  vurgulayan  Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN;  “100 bin fidanı  yakaladığımız zaman ilimizin ekonomik potansiyeli açısından çok önemli bir çıkış yapmış olacağız. Ceviz sadece meyvesiyle değil, mobilya sektöründe de çok önemli, değerli bir ağaç.  İlimiz, ülkemiz  ekonomisi   için de  son derece önemli ve değerli bir çalışma,  onun için çiftçilerimizden ricam bu fidanların bakımını çok iyi yapalım.” dedi.

Asıl hedefin göçü durdurmak olduğunu belirten  Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN; “Orman Bakanlığımızın yaptığı ceviz, salep, kestane, badem gibi eylem planları, özellikle orman köylülerine  ama genelde de  kırsalda yaşayan herkese yönelik gelir düzeyini artırıcı projeler. Verimli bir ceviz ağacı belli bir yıldan sonra ağaç başı 100 dolar gibi gelir bırakıyor,  Biz  mera arazileri dışında kalan arazilere cevizin dikilmesini teşvik ediyoruz. Sayın Valimiz bu işe inandı ve bize önemli bir destek veriyor, yılda 100 bin fidan demek önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde Kastamonu’yu cevizin merkezi haline getirmek demek” dedi.

İl Tarım Müdürü Osman YAMAN konuşmasında; “İl Özel İdaresi destekli  oluşturduğumuz bu proje kapsamında , Sayın Valimizin destekleri ile bize 205 Bin TL kaynak aktarıldı, 28 Bin Fidanımız  geldi. Diğerleri de 1 hafta içerisinde gelecek ve toprakla buluşacak. Fidanlarımız birinci kalite,  talebimiz 40 bine kadar çıktı, yine İl Özel İdaresi kaynaklarıyla  2015 yılında  ,  kalan 12 binide almaya çalışacağız.” dedi.

Kastamonu Valiliği / Basın

 

28bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!